7 svar
617 visningar
anonym8960 237 – Fd. Medlem
Postad: 9 feb 2020 20:02 Redigerad: 9 feb 2020 20:13

Aldrig fått A på ett prov

Alltså... hur gör man för att få ett A på ett prov i gymnasiet? Än sålänge har jag inte ens fått ett B trots att jag pluggar natt och dag och efter skolan. Trots att jag läst på hemsidor hur man ska göra, har testat mycket men inget funkar. Pluggar t.o.m. under skolloven.. Jag har gett upp:D Det var enklare i grundskolan...

Laguna Online 28548
Postad: 9 feb 2020 23:27

Inte så lätt att svara på det. Får du tillräcklig feedback i bedömningen av dina inlämnade svar, om vad som fattas? Kan du jämföra med någon snäll person med bättre betyg?

SaintVenant 3838
Postad: 10 feb 2020 02:44

Det absolut bästa du kan göra är att försöka söka mer feedback från dina lärare om det är saker som är oklara när det kommer till vad som saknas.

Om det helt enkelt är så att du inte lyckas få A för att du inte kommer ihåg saker eller inte klarar av att lösa problem/svara på frågor då handlar det bara om att plugga på ett annat sätt. Sedan kan det faktiskt vara så, tyvärr, att du inte är intresserad av det du studerar? Att du inte har fallenhet för det och naturligt kommer behöva kämpa? I min mening är det inte alla som kan få A i alla ämnen, det är några få förunnat - speciellt utan att ta ut sig helt och hållet. Det är tabu att prata om i Sverige men om man förlikar sig med det faktumet kan man inse att maximering av sina styrkor är bäst.

När jag läste natur hade jag gräsliga betyg för att vi läste för många saker som jag inte var intresserad av alls. Historia, biologi, kemi, samhällskunskap, svenska osv. Jag brydde mig bara om fysik och matematik. Om du börjar läsa på universitet kommer du strax inse att där får du läsa det du är intresserad av snarare än att det ska vara så spretigt i alla möjliga riktningar.

Qetsiyah 6503 – Livehjälpare
Postad: 10 feb 2020 07:17

För alla ämnen utom matte och fysik, gå in på skolverkts hemisda och kolla deras betygskriterier.

Vampyret2002 26
Postad: 3 jan 2021 22:17

Qetsiyah - hur kommer det sig att du avråder från att kolla Skolverket om matematik och fysik? Bara nyfiken sådär ett år efter trådens död.

Hildad1226 7 – Fd. Medlem
Postad: 14 apr 2021 17:31

Hej! Det finns många sätt att studera bättre och mer effektivt. Pröva dessa tekniker: 

  1. Active recall.
  2. Skriv en sammanfattning om det du har lärt dig med egna ord.
  3. Gör en quizlet.
  4. Förklara för någon annan. 
  5. Spela in din röst medans du förklarar och lyssna om på den senare.
  6. Prata med din lärare om hur provet kommer vara uppbyggt. 
  7. Försök förstå ämnet istället för att memorera det. 

Jag vet att det är svårt men jag hoppas att det hjälper dig. Tänk också på att har arbetspass som endast är upp till 30 min max. Ta korta pauser mellan varje arbetspass för att inte tappa fokus. Kolla också på videon nedan för motivation och andra effektiva tekniker som man kan använda för att plugga bättre. Lita på mig det är värt det. 

https://www.youtube.com/watch?v=IlU-zDU6aQ0

Mvh Hilda

Alex111 333
Postad: 14 apr 2021 18:50
anonym8960 skrev:

Alltså... hur gör man för att få ett A på ett prov i gymnasiet? Än sålänge har jag inte ens fått ett B trots att jag pluggar natt och dag och efter skolan. Trots att jag läst på hemsidor hur man ska göra, har testat mycket men inget funkar. Pluggar t.o.m. under skolloven.. Jag har gett upp:D Det var enklare i grundskolan...

@anonym8960 Går du natur eller teknik? Om du svarar på frågan, kan jag ge dig mer programspecifika tips. Har en hel del att diskutera och dela med mig av för att hjälpa dig förstå problemet. 

Sharaf 271 – Fd. Medlem
Postad: 19 maj 2021 18:53

Det gäller att utveckla dina svar. Jag har testat. och det funkade,men om det inte går med dig så kan det bero på hur du pluggar.

 

ex. har du mobilen bredvid dig och tar och tittar på varje medelande du får av kompis,men är ok om av lärare. 

eller att du inte tar fritid minst 1h per dag om du har vad du har för prov så måste du göra det. Och tror du inte på att det är ett tvingande så läs på gogle. Jag tänkte så förr,fick en känsla som gjorde att jag inte orkar som om jag hade vaknat 24 timmar.  

 

Och glöm inte att inte vara rädd för andra att fråga. För det finns inget som är fel än bara det som är fel. Hur blir man det man vill annars?

Svara Avbryt
Close