3 svar
71 visningar
Niki 24
Postad: 2 mar 13:45 Redigerad: 2 mar 15:35

evolution akut hjälp! Vad är detta för djurras eller karaktär?

Hej! 

 

Jag har funderat länge på detta och har ingen aning om vad det är för art eller karaktär! Här kommer informationen jag har fått för att besvara denna fråga! 

 

"Efter en lång strapats i den djupaste och färgsprakande av djungler, omgiven av flygfän och blodsugande kryp, öppnar sig äntligen en mindre glänta. I denna glänta finns ett litet vattenhål omgivet av riklig vegetation. Luften vibrerar av ljudet från vingbärande insekter och vattenhålet bubblar av aktivitet av diverse vattenlevande organismer såsom fiskar och amfibier. Även smågnagare flyr skyndsamt in under buskarna, som bär violetta blommor, inför åsynen av dig. Plötsligt prasslar det till i ett bärfyllt buskage till vänster i ditt synfält och ett fantastiskt djur uppenbarar sig. Eftersom du är beläst inom systematiken så klassificerar du genast den färggranna individen som… 

Ja, vad är det för något som du har framför dig?

 

 

1)

Här behöver du identifiera och klassificera djurets olika karaktärsdrag/egenskaper och vilka olika klasser de härstammar ifrån. Du kommer därmed inte att kunna klassificera djuret som helhet i en enda befintlig klass utan behöver placera den i flera.

 

2) Nu när du väl har kommit underfund med hur man kan klassificera detta djur så väcks ju en nyfikenhet kring hur det kan komma sig att en sådan uppseendeväckande varelse har kunnat utvecklats? I ditt svar behöver du också tydligt förklara och motivera hur det går till när arter på ett naturligt sätt utvecklas.

 

Om jag får lite hjälp om vad dett aär för karaktär/djur kanske det blir bättre och svara fråga 2 sen! Skulle vara jätte tacksam! 

 

 

 

 

 

 

"

ensvensk 151
Postad: 2 mar 15:33

Hej, jag kan inte hjälpa så mycket men detta är vad jag ser. Om man studerar djuret kan man se att den har öron och svans som en råtta, mus ögonen är likt ögon av en fluga, ryggen ser ut som en slags krokodil eller en dinosaurus. Fram tassarna liknar hön eller anka. Nosen har formen som en anka och backdelen ser ut som gristassar och grisbakdel eller ett får :D

Jag vet inte om jag hjälpte dig med något, men detta är vad jag ser att figuren framställer. 

Niki 24
Postad: 2 mar 15:37 Redigerad: 2 mar 15:38

Hej! 

Tack ändå för hjälpen!  Jag skrev på ett liknande sätt ungefär det du skrev som svar, Tycker du det låter bra? :D  Vet dock inte om det är korrekt. 

"det jag kan se utifrån bilden och informationen jag har fått för att lösa vilka egenskaper eller karaktärsdrag djuret har är fåglar på grund av deras vingbärande insekter egenskaper ch dess färggranna päls. Näbben och fram tassarna verkar vara väldigt likt fågelarterna! Däremot är denna djur blodsygande kryp precis som många av fåglarna äter. men det verkar som om fiskar, amfibier och insekter är dess föda. Denna djur har dessutom en hård skal som påminner mig om det sköldpaddor har eller dinasaurier, ett hårt yttre skal vilket är därför denna djur kan härstamma från kräldjur ELLER insekter. Varför insekter? Jo, Med över en miljon arter är insekterna den största djurgruppen. Dessa ryggradslösa djur har exoskelett som skyddar de inre organen ungefär som en rustning. När insekten växer, växer även ett nytt exoskelett fram och det gamla ramlar av. Denna exoskelett är precis det som visar sig denna djurarten ha. Dessutom liknar deras ögon som spindel ögon har och därför kan de ha härstammat också från insekter."

ensvensk 151
Postad: 2 mar 15:50 Redigerad: 2 mar 15:53

Detta låter bra. Försök lägga till flera egenskaper som tungan, lik en orm. Tänderna, halsen, svansen, lår lik en gris eller får, öron, osv. Jag tycker att det är korrekt. För det som letas i frågan är att beskriva egenskaperna/karaktärsdrag och vilka klasser de härstammar ifrån. Du tog med allt det, det du skulle kunna lägga till är det jag skrev ovan annars tycker jag att det är bra.   :D

Här behöver du identifiera och klassificera djurets olika karaktärsdrag/egenskaper och vilka olika klasser de härstammar ifrån. 

Svara Avbryt
Close