3 svar
108 visningar
mille är nöjd med hjälpen!
mille 6
Postad: 25 mar 2019

Förberedelse/förkunskapkrav matematik4

Hej,

 

Ska tenta upp matematik 4 snart. Det var ett tag sedan jag pluggade matematik på gymnasiet och det jag har läst motsvarar matematik 3b. Vad bör jag gå igenom för att eventuellt ta ikapp det som behövs (t.ex matematik 3c) eller vad för jag gå igenom från kanske t.ex matematik 2 som är viktigt för matematik 4? 

 

Har som sagt inte pluggat matematik på 5 år så är ganska så ring-rostig. Kom gärna med förslag på vad du anser är bra förberedelse för 4an kurs =)

 

Tack på förhand

Repetera derivata och integraler, samt trigonometriska funktioner och samband. Passa även på att träna lite på problemlösning. Hoppas det går bra! 

Gör ett gammalt nationellt prov för Ma3 så att du märker om det är något särskilt du behöver repetera. Du kan hitta gamla NP på matteboken.se.

Du säger att det motsvarar 3b. Betyder det att du gick ekonomi eller samhälle och läste MaC? Om du läst detta spår har du inte sett integraler/primitiva funktioner som var i MaD förut och nu är i Ma3.

Till detta kan vi säga att om du läst b spåret har du inte sett trigonometri, dels i rätvinkliga trianglar från 1c och även för allmänna trianglar från 3c. Logaritmlagar från 2c har du nog inte heller läst. Alla dessa moment byggs vidare på i Ma4.

Jag skulle föreslå att du börjar repetera i Ma3, där knyter man ihop väldigt mycket av tidigare kurser. Detta till ovanstående delar som nog är nya.

Svara Avbryt
Close