4 svar
160 visningar
darinet 104
Postad: 18 nov 2019 Redigerad: 18 nov 2019

Hur hittar man motivation om inte den finns?

Hej, jag började gymnasiet det här året och jag har träffat många underbara människor. Men typ ingen i min klass bryr sig om skolan, allihopa spelar spel och pratar i klassen vilket är jättedumt och så fort jag får bra betyg på prov och inlämningar, de tar mig som en plugghäst nörd. Jag trodde inte att det skulle vara så här när jag valde ett gymnasium med lägre antagningsgräns. Jag hade hört om det men trodde absolut inte att det var så här dåligt. Att de inte bryr sig borde inte påverka mig men jag får typ ingen motivation i klassen för att de inte jobbar. Jag har börjat i en klass där elever är stolta över att få F och är bokstavlingen glada/ bereda att få F i framtiden Det finns ett gäng som är studiemotivierad men det verkar inte som att de vill ha mig. En av de hade gett mig en chans att vara med de men jag tog inte det. Det här gänget är inte heller jätte annurlonda från de andra, de är bara litte bättre. De jobbar 100% på lektionerna och frågar läraren efter skolan men där slutar deras prestation. Jag vet inte om de bara ljuger men de pluggar inte helgen eller på efter skolan. Har jag hamnat fel? Isf, vad borde jag göra? Jag vill inte känna mig skyldig varje gång jag får bra betyg! Tror ni att jag bör bytta?, Är det inte försent?, tänk om det är samma sak om jag börjar i ett annat gymnasium för att jag har hört från nägon som började samma program som mig i ett gymnasium med ganska hög gräns. Han tycker att de flesta jobbar men typ 50% bryr sig inte, jag har också provat på en dag i ett annat gymnasium i augusti och det är typ samma där också men där fanns det iaf några som var jättestudiemotivierade elever. Btw programmet är teknik. Jag saknar verkligen 9:an där jag pluggade med minna vänner efter skolan och på lektionerna, jag saknar att lösa svåra matte problem med andra elever, jag saknar att få hjälp och stöd av andra elever!!!😭😭😭 Jag har nu börjat fundera lite på att bytta till natur i en annan skola men jag vet/ vill inte innerst inne.

Affe Jkpg 6148
Postad: 18 nov 2019

Du har fokus på vad och hur andra presterar, tänker och tycker. Du tror dig t.o.m. veta skillnaden mellan vad andra säger och vad dom tänker när dom underpresterar. Andras uppfattning om dina prestationer tycks vara mer viktigt än din egen uppfattning.

Fundera över hur du bidrar med positiv energi till din omgivning. Om andra ska tycka om dig, måste du tycka om dig själv. Du bör överväga att dela med dig av dig själv, inte bara med läxarbetet, för att förvänta dig något tillbaka. Kan du på rätt sätt dela med dig av din kunskap, har du i längden ett bättre läge i en grupp, än dom som vill dra nytta är din förmåga. 

darinet 104
Postad: 18 nov 2019

Jag fattar inte vad du menar med sista meningen. Alltså jag är inte heller jättesmart eller helt energifull person men jag har ju valt att stanna i skolan och då vill jag inte slösa min tid. Jag vill lära mig och få så hög betyga betyg som möjligt om jag ska stanna kvar i skolan. Vi har plugg grupp osv men de vill bara att jag ska försöka lösa matte problem åt de och de vill typ att jag ska göra allt. Som sagt jag gillar verkligen eleverna, de är vänliga och roliga men??

Tack så jättemycket för att du läste det jag skrev

Study98 21
Postad: 7 mar 2020

Du är inte ensam, så kan det se ut i de flesta skolorna. Jag förstår att det kan vara jobbigt för dig som verkligen försöker satsa på skolan men försök att inte bry dig om din omgivning. Låt de ta dig som en plugghäst nörd, vid slutet av dagen så är det du som verkligen har satsat på skolan och kommer få ett jobb i framtiden som du har velat. 

Lycka till! <3

darinet 104
Postad: 7 mar 2020
Study98 skrev:

Du är inte ensam, så kan det se ut i de flesta skolorna. Jag förstår att det kan vara jobbigt för dig som verkligen försöker satsa på skolan men försök att inte bry dig om din omgivning. Låt de ta dig som en plugghäst nörd, vid slutet av dagen så är det du som verkligen har satsat på skolan och kommer få ett jobb i framtiden som du har velat. 

Lycka till! <3

Tack så jättemycket. Nu har det blivit bättre då jag har börjat lära känna de mer men inte så bättre när det kommer till pluggandet. Hahahah 

Svara Avbryt
Close