7 svar
370 visningar
damladalbudak 125 – Avstängd
Postad: 2 dec 2018 11:43

Krönika

Kan man skriva en krönika om hundbajs, eller om tiggeri? Vilket av de ämnena är bäst att skriva om och kan man göra det? Om jag ska skriva en krönika om tiggeri vad kan jag då skriva om?

Det går alldeles utmärkt att skriva en krönika om hundbajs eller tiggeri (en kombination av dem blir nog svårare, men det kan gå). Om du skriver om hundbajs kan din argumentation handla om att det borde vara straffbart att inte plocka upp efter sin hund, eller att hundar borde få bajsa fritt i parker, etc. Om du skriver om tiggeri kanske du kan argumentera för/emot ett förbud mot tiggeri, eller att EU borde göra mer för att garantera en rimlig levnadsstandard i hemländerna. Du kan argumentera för eller emot att ge pengar till tiggare, eller att tiggare borde ha rätt att få tigga utanför mataffärer/tågstationer/etc.

damladalbudak 125 – Avstängd
Postad: 2 dec 2018 12:23

Hundbajs är inget aktuellt ämne men kan jag skriva om det ändå? Hur kan jag börja min krönika om jag ska skriva om att inte plocka upp hundbajs borde bli straffbart?

damladalbudak 125 – Avstängd
Postad: 2 dec 2018 12:24

Går det att få A på krönikan om jag skriver om hundbajs, vilket av dessa två ämnen är bäst att skriva om?

Jadå, det går bra att få A på krönikan oavsett ämne (så länge din lärare inte bestämt något ämne ni måste hålla er till). Du bedöms på argumentationsteknik och anpassning till texttyp, inte på ämnesval. Om du har svårt att hitta argument kanske det dock är bättre att skriva om något lite bredare. :)

damladalbudak 125 – Avstängd
Postad: 2 dec 2018 13:10

är tiggeri bättre ämne än hundbajs? Kan jag skriva om att jag tycker att tiggeriförbud inte borde införas i Sverige? Kan jag få tips om breda och aktuella ämnen att skriva om, är tiggeri ett bra ämne?

damladalbudak 125 – Avstängd
Postad: 2 dec 2018 13:12

hur ska jag få tiggeri till något personligt?

Du kan skriva om praktiskt taget vad som helst, så länge uppgiften tillåter det. Att inte införa tiggeriförbud är absolut ett bra ämne. Ta något du tycker är intressant. Texten är mycket viktigare än ämnet.

Svara Avbryt
Close