Rambo 124
Postad: 20 feb 2020 15:03 Redigerad: 20 feb 2020 16:20

lära mig github

Försöker lära mig github kan inte greppa det. Jag har skapat ett projekt på github som jag har döpt till newGitTest och jag har skapat en mapp på mitt skrivbord som heter testGit. i mappen finns 2 haskell filer. jag vill ladda upp dom här 2 till mitt github projekt "newGittest". Har suttit med olika youtube tutorials videos och trasslat in mig i massa komandon. När jag skriver: git status

så får jag det här

Hur ska jag härifrån ladda upp dessa haskellfiler till mitt github projekt?

Lindehaven 700 – Lärare
Postad: 20 feb 2020 21:07

De filer du vill ladda upp ska först förberedas (stage) genom att adderas. Gör "git add" som det står i meddelandet. Sedan "git push".

Lindehaven 700 – Lärare
Postad: 21 feb 2020 01:02

Glömde "git commit" före "git push". Läs https://git-scm.com/docs/gittutorial

Tegelhus 202
Postad: 21 feb 2020 09:43

Tre kommandon, i följande ordning:

git add .

git commit -m "Lägg till commit-meddelande här"

git push

Det som händer är först när du kör "git add ." så lägger du till samtliga nya eller modifierade filer så att de senare kan skickas till servern. git add bestämmer vilka filer som ska finnas i commiten, och vill du ha mer kontroll kan du t.ex. skriva specifika filnamn istället för en punkt (lägger då till de specifika filerna istället för alla ändrade filer).

Sen gör du en commit med "git commit". Man skulle kunna se det som att du sparar en specifik version av alla dina filer som du har lagt till med git add, hur filerna ser ut just nu. Om du ändrar dem efter att ha gjort en commit måste du återigen köra både git add och git commit för att de nya ändringarna ska kunna skickas till servern sen. Rekommenderar även att du i samband med commiten skriver ett litet meddelande som kortfattat beskriver ändringarna.

Till slut kör du "git push", som helt enkelt skickar upp samtliga commits som du har gjort till den externa servern.

Svara Avbryt
Close