3 svar
1179 visningar
mikfem är nöjd med hjälpen
mikfem 289 – Fd. Medlem
Postad: 20 maj 2019 17:48

Messiah

för de tre syskonrelgionerna så är messiah olika persone dvs att messiah för kristna är jesus och för judar har de ingen än. Däremot det de har gemensamt är när messiah kommer tillbacka till jorden så är jorden räddad? Eller att det blir fred?

Har läst detta på wikipedia men vet inte om hur trovärdigt detta är. Kan någon kolla om detta är sant då jag inte är så hyfsat bra på att faktachecka.

Laguna Online 28419
Postad: 20 maj 2019 17:55

Har islam någon Messias? Jag tror att shia har uppfattningen att en tidig kalif ska återvända (för det är inte känt att han dog) men redan det kan vara en missuppfattning av mig. 

Jonto 9130 – Moderator
Postad: 20 maj 2019 18:03

Just namnet "Messias" betyder frälsare. Inte alla religioner ser honom som en frälsare. Därför bör man inte säga att "Messias finns i alla (abrahamtiska) religioner" utan att "Jesus finns i alla (abrhamitiska) religioner".

Judendomen ser Jesus som en historisk person. De tror på att Jesus har funnits och verkat som lärare men de ser honom inte som helig. Han har således ingen stor betydelse i religionen. Man tror heller inte att han är Messias/frälsaren. De tror visserligen att en frälsare ska komma, men judarna tror inte att det är Jesus, utan väntar på sin Messias fortfarande. Alla berättelserna om Jesu liv och mirakel som finns i Nya testamentet har således inte Judendomen.

Islam tror också på att Jesus har funnits men till skillnad från judendomen så ser Islam Jesus som en profet och har då en betydelse för religionen och är framträdande inom Islam. Man tror på delar av det som kristendomen anser om Jesus. Man tror på att Maria fick tecken av Gud att Jesus skulle födas och att Jesus lämnade jordelivet för att åka till Gud i himlen. Islam tror dock inte på att Jesus har lidit på korset och återuppstått samt inte heller på att Jesus är guds son. Jesus har en framträdande roll men är långt ifrån lika central som inom Kristendomen.

Laguna Online 28419
Postad: 24 maj 2019 20:29

Nu kom jag på vad personen i shia kallas: Mehdi eller Mahdi.

Svara Avbryt
Close