12 svar
23 visningar
Victoria830 är nöjd med hjälpen!
Victoria830 121
Postad: 14 mar 2019

Negativt tal

Hej på 54) är det rätt?

Euclid 95
Postad: 14 mar 2019

Räkna ut hela uttrycket först.

Victoria830 121
Postad: 14 mar 2019
Euclid skrev:

Räkna ut hela uttrycket först.

Det stämmer väl för - och + blir -? 

Fast ska jag sätta (-2) + 1 = 1?

Euclid 95
Postad: 14 mar 2019
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:

Räkna ut hela uttrycket först.

Det stämmer väl för - och + blir -? 

Fast ska jag sätta (-2) + 1 = 1?

Det första du gör är korrekt. 

-(-) blir +

Men det du gör sedan är inte riktigt.

(-1)+2 = 1 och inget annat.

Victoria830 121
Postad: 14 mar 2019 Redigerad: 14 mar 2019
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:

Räkna ut hela uttrycket först.

Det stämmer väl för - och + blir -? 

Fast ska jag sätta (-2) + 1 = 1?

Det första du gör är korrekt. 

-(-) blir +

Men det du gör sedan är inte riktigt.

(-1)+2 = 1 och inget annat.

Jag förstår men då är (-1) + 2 korrekt?

Euclid 95
Postad: 14 mar 2019
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:

Räkna ut hela uttrycket först.

Det stämmer väl för - och + blir -? 

Fast ska jag sätta (-2) + 1 = 1?

Det första du gör är korrekt. 

-(-) blir +

Men det du gör sedan är inte riktigt.

(-1)+2 = 1 och inget annat.

Jag förstår men är då (-1) + 1 korrekt?

Var kom (-1)+1 ifrån?

Det enda du behöver känna till är att:

-(-) blir +, ex 8-(-2)=8+2

-(+) blir -, ex 8-(2)=8-2

+(-) blir -, ex 8+(-2)=8-2

+(+) blir +, ex 8+2=8+2

Kasta in om talen i ditt uttryck.

Victoria830 121
Postad: 14 mar 2019
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:

Räkna ut hela uttrycket först.

Det stämmer väl för - och + blir -? 

Fast ska jag sätta (-2) + 1 = 1?

Det första du gör är korrekt. 

-(-) blir +

Men det du gör sedan är inte riktigt.

(-1)+2 = 1 och inget annat.

Jag förstår men är då (-1) + 1 korrekt?

Var kom (-1)+1 ifrån?

Det enda du behöver känna till är att:

-(-) blir +, ex 8-(-2)=8+2

-(+) blir -, ex 8-(2)=8-2

+(-) blir -, ex 8+(-2)=8-2

+(+) blir +, ex 8+2=8+2

Kasta in om talen i ditt uttryck.

Jag vet skrev fel menar  (-1) + 2?

Euclid 95
Postad: 14 mar 2019
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:

Räkna ut hela uttrycket först.

Det stämmer väl för - och + blir -? 

Fast ska jag sätta (-2) + 1 = 1?

Det första du gör är korrekt. 

-(-) blir +

Men det du gör sedan är inte riktigt.

(-1)+2 = 1 och inget annat.

Jag förstår men är då (-1) + 1 korrekt?

Var kom (-1)+1 ifrån?

Det enda du behöver känna till är att:

-(-) blir +, ex 8-(-2)=8+2

-(+) blir -, ex 8-(2)=8-2

+(-) blir -, ex 8+(-2)=8-2

+(+) blir +, ex 8+2=8+2

Kasta in om talen i ditt uttryck.

Jag vet skrev fel menar  (-1) + 2?

Japp. 

Victoria830 121
Postad: 14 mar 2019 Redigerad: 14 mar 2019
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:

Räkna ut hela uttrycket först.

Det stämmer väl för - och + blir -? 

Fast ska jag sätta (-2) + 1 = 1?

Det första du gör är korrekt. 

-(-) blir +

Men det du gör sedan är inte riktigt.

(-1)+2 = 1 och inget annat.

Jag förstår men är då (-1) + 1 korrekt?

Var kom (-1)+1 ifrån?

Det enda du behöver känna till är att:

-(-) blir +, ex 8-(-2)=8+2

-(+) blir -, ex 8-(2)=8-2

+(-) blir -, ex 8+(-2)=8-2

+(+) blir +, ex 8+2=8+2

Kasta in om talen i ditt uttryck.

Jag vet skrev fel menar  (-1) + 2?

Japp. 

Men jag förstår inte en sak.. 1-2 blir ju -1

Victoria830 121
Postad: 14 mar 2019
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:

Räkna ut hela uttrycket först.

Det stämmer väl för - och + blir -? 

Fast ska jag sätta (-2) + 1 = 1?

Det första du gör är korrekt. 

-(-) blir +

Men det du gör sedan är inte riktigt.

(-1)+2 = 1 och inget annat.

Jag förstår men är då (-1) + 1 korrekt?

Var kom (-1)+1 ifrån?

Det enda du behöver känna till är att:

-(-) blir +, ex 8-(-2)=8+2

-(+) blir -, ex 8-(2)=8-2

+(-) blir -, ex 8+(-2)=8-2

+(+) blir +, ex 8+2=8+2

Kasta in om talen i ditt uttryck.

Jag vet skrev fel menar  (-1) + 2?

Japp. 

Men jag förstår inte en sak.. 1-2 blir ju -1

Euclid 95
Postad: 14 mar 2019
Victoria830 skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:

Räkna ut hela uttrycket först.

Det stämmer väl för - och + blir -? 

Fast ska jag sätta (-2) + 1 = 1?

Det första du gör är korrekt. 

-(-) blir +

Men det du gör sedan är inte riktigt.

(-1)+2 = 1 och inget annat.

Jag förstår men är då (-1) + 1 korrekt?

Var kom (-1)+1 ifrån?

Det enda du behöver känna till är att:

-(-) blir +, ex 8-(-2)=8+2

-(+) blir -, ex 8-(2)=8-2

+(-) blir -, ex 8+(-2)=8-2

+(+) blir +, ex 8+2=8+2

Kasta in om talen i ditt uttryck.

Jag vet skrev fel menar  (-1) + 2?

Japp. 

Men jag förstår inte en sak.. 1-2 blir ju -1

Korrekt. Men (-1)+2 blir 1.

Victoria830 121
Postad: 14 mar 2019
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:
Victoria830 skrev:
Euclid skrev:

Räkna ut hela uttrycket först.

Det stämmer väl för - och + blir -? 

Fast ska jag sätta (-2) + 1 = 1?

Det första du gör är korrekt. 

-(-) blir +

Men det du gör sedan är inte riktigt.

(-1)+2 = 1 och inget annat.

Jag förstår men är då (-1) + 1 korrekt?

Var kom (-1)+1 ifrån?

Det enda du behöver känna till är att:

-(-) blir +, ex 8-(-2)=8+2

-(+) blir -, ex 8-(2)=8-2

+(-) blir -, ex 8+(-2)=8-2

+(+) blir +, ex 8+2=8+2

Kasta in om talen i ditt uttryck.

Jag vet skrev fel menar  (-1) + 2?

Japp. 

Men jag förstår inte en sak.. 1-2 blir ju -1

Korrekt. Men (-1)+2 blir 1.

Aha ok tack

Euclid 95
Postad: 14 mar 2019

Se här hur olika dina två exempel är när man orienterar sig på en tallinje:

Svara Avbryt
Close