---Logga in så försvinner jag!---

Välkommen till pluggakuten.se - din läxhjälp på internet!

Pluggakuten är först och främst ett forum där du kan få hjälp med det mesta som rör skolarbetet. Du kan t.ex. få mattehjälp, fysikhjälp, språkhjälp eller hjälp med någonting helt annat. Det spelar ingen roll vad ditt problem handlar om eller vilken nivå det ligger på utan alla är välkomna. Frågorna och svaren i forumet sträcker sig idag hela vägen från de lägre årskurserna på högstadiet upp till avancerade kurser på universitets och högskolenivå. De mest aktiva grupperna är idag matematikforumet och fysikforumet.

För matematikproblem och liknande så finns dessutom MathSymbolizer tillgänglig som hjälper dig att infoga matematiska formler direkt i forumet för att öka läsbarheten utan onödigt krångel. Vi tillhandahåller även en formelsamling i bl.a. matematik, fysik och kemi som är bra att ha när man vet hur någonting ska lösas med saknar rätt formel.

Senaste ämnena som diskuteras i forumet


För dig som är registrerad på forumet finns även funktionen
visa nya inlägg sen ditt senaste besök.

Sök på pluggakuten med hjälp av google

Senaste skolrelaterade nyheterna

Här finner du skolrelaterade nyheter som är publicerade av tidningar runt om i Sverige. Listan uppdateras ca 4 ggr per dygn. Klicka på rubrikerna för att läsa artiklarna i sin helhet på respektive tidnings hemsida.

Bättre pedagogik på sammanslagen skola - Helsingborgs Dagblad

Publicerad: 01-Sep 16:28
Helsingborgs DagbladBättre pedagogik på sammanslagen skolaHelsingborgs DagbladJosefin Svensson (vänster) säger att det har blivit bra med fler elever. Johan Le (miten) uppskattar att han fått en bättre idrottshall sedan han började i Västra Karup. Nora Thronée (höger) har hittat nya kompisar som bor i Grevie.HD/NST Mats Roslund.

Dödens skola - tio år sedan gisslankatastrofen i Beslan - Svenska YLE

Publicerad: 01-Sep 19:40
Dödens skola - tio år sedan gisslankatastrofen i BeslanSvenska YLEDet var feststämning: flickor med rosetter i håret och pojkar i nyinköpta skoluniformer kom till skolan med blombuketter i händerna. Många hade sällskap av sina föräldrar och småsyskon. Den första september är en festdag i Ryssland, kunskapens dag ...mer »

Dödligt knivdåd på kinesisk skola - Svenska Dagbladet

Publicerad: 01-Sep 11:01
Dödligt knivdåd på kinesisk skolaSvenska DagbladetDödligt knivdåd på kinesisk skola. Minst nio människor knivhöggs, tre av dem till döds, när en knivbeväpnad man tvingade sig in på en grundskola i centrala Kina. Våldsdådet skedde på höstterminens första dag i staden Shiyan i Hubeiprovinsen. 1 ...

Biopremiär på nya tjänsten Film och Skola - spelfilm plus - Mynewsdesk (pressmeddelande)

Publicerad: 01-Sep 13:54
Biopremiär på nya tjänsten Film och Skola - spelfilm plusMynewsdesk (pressmeddelande)Den 1 september lanseras den nya tilläggstjänsten Film och Skola - spelfilm plus. Där erbjuds speciellt utvalda långfilmer för barn och unga från festivaler samt nya filmer från bland annat Njutafilms. Den 5 september, simultant med biografpremiären i ...

Skola och jobb i Alliansens manifest - Svenska Dagbladet

Publicerad: 01-Sep 10:20
Sveriges RadioSkola och jobb i Alliansens manifestSvenska DagbladetNu vill vi gå vidare. Vi föreslår över 13 miljarder i reformer mot mandatperiodens slut. Mer än hälften av det går till skolan, säger Björklund. Målsättningen för skolpolitiken är att Sverige ska ligga tio i topp inom tio år i Pisamätningarna, där vi ...Här är Alliansens löften inför valetalla 54 nyhetsartiklar »

Alliansen: Tyngd på skola och jobb i vårt valmanifest - Sveriges Radio

Publicerad: 01-Sep 17:44
Sveriges RadioAlliansen: Tyngd på skola och jobb i vårt valmanifestSveriges RadioAlliansen lovar att det inte ska bli några skattehöjningar på arbete eller på företag under nästa mandatperiod, och inga ofinaniserade skattesänkningar. Tyngdpunkten i valmanifestet ligger på skola och jobb, enligt partiledarna. De flesta löften är ...Så ska de attackera varandraTrång kostym ska ge tredje valsegernSvenska Dagbladetalla 42 nyhetsartiklar »

Veckans fråga

Ingen pågående fråga för tillfället

Gamla omröstningar

Senaste wikiartiklarna

Här finner du de 10 senast skapade artiklarna i wikin.

Implikation

Publicerad: 10-Jun 01:16
Begreppet implikation används för att beskriva en relation mellan två påståenden, exempelvis ekvationer. <math>\Rightarrow</math> är symbolen för högerimplikation. <math>

Ekvivalens

Publicerad: 10-Jun 00:56
Begreppet ekvivalens används för att beskriva en relation mellan två påståenden, exempelvis ekvationer. "A är ekvivalent med B" innebär att "A är sant om och endast om B är

Publicerad:

Publicerad:

Publicerad:

Publicerad:

Publicerad:

Publicerad:

Publicerad:

Publicerad:


Copyright © 2006-2007 - Thomas Karlsson
 |  Denna sida använder cookies |  Kontakta oss |  Feedback |