Om Pluggakuten

Pluggakuten är ett forum där du kan få hjälp med allt som rör skolarbetet. Här kan du få läxhjälp, tips om hur du pluggar effektivt eller hur du undviker onödiga poängavdrag på prov. På Pluggakuten diskuterar vi lösningar på alla frågor som dyker upp, oavsett ämne eller kurs. Det spelar ingen roll vad ditt problem handlar om eller vilken nivå det ligger på - alla frågor är välkomna. 

Pluggakuten är en utmärkt plats att få hjälp med pluggrelaterade frågor utanför lektionstid. Att hjälpa någon annan med något du kan ger dig en djupare förståelse i ämnet. Pluggakuten är därför en resurs både för den som frågar och för den som hjälper till!

Pluggakuten har funnits sedan 2006 och tusentals frågor har besvarats och diskuterats sedan starten. 2014 tog Mattecentrum över driften av forumet och 2017 byggde Mattecentrum om forumet. Alla gamla trådar på gamla Pluggakuten finns kvar och kan läsas, men det går inte längre att skapa nya trådar eller svara i gamla trådar.

Tänk på att det inte finns någon garanti för att lösningar på problem som publiceras på Pluggakuten alltid är korrekta. Även om personen som löst problemet har stora kunskaper i ämnet kan hen naturligtvis ha gjort slarvfel eller en tankevurpa. Gå igenom lösningen ordentligt innan du accepterar svaret. Pluggakuten inte är ett forum där andra kommer att göra dina läxor och inlämningsuppgifter åt dig. Pluggakuten finns för att stödja ditt egna arbete. Användande av Pluggakuten i rent fusksyfte tolereras inte. 

Din trygghet är viktig för oss! 
Några ord från Mattecentrum om mobbning och ett bemötande som inte känns okej. Vi på Pluggakuten och Mattecentrum ser framemot en härlig termin med er alla. Tyvärr är inte en skoltermin lika rolig för alla. En företeelse som gör det tungt för en del att gå till skolan är mobbning. Vi håller hårt på att Pluggakuten ska vara en bra plats för alla att vara på, och vill därför säga några ord om detta här: 

Om du utsätts för något i skolan som inte känns okej, eller om du ofta får höra elaka saker om dig, kom ihåg att skolan har ett ansvar att ta tag i det. Berätta om det för en vuxen person på skolan. Och om du märker att sådant dyker upp här på Pluggakuten så vill vi admins få reda på det på en gång. Du ser våra kontaktuppgifter längre ner i denna text! 

Vi vill också säga att om du är på väg att skicka ett meddelande med en förolämpning eller ett “skojigt” namn på någon: Tänk på att det kanske inte är lika roligt att ta emot ditt meddelande. Tänk också på att du kan vara den tjugonde personen som skickar ett sånt meddelande till den här personen den här veckan. I det läget är du delaktig i mobbning.

Så låt oss alla hjälpas åt för att se till att behålla den goda tonen på forumet.  Kom ihåg, ju bättre stämningen är, desto roligare blir det att hänga här och desto större är chansen att få hjälp med grammatikfrågor, matte-problem eller andra pluggfrågor du sitter med!

Q A - frågor av känslig natur på chatt forumet Pluggakuten.se.

Kontakta oss! 
Mejla pluggakuten@mattecentrum.se om du har frågor eller vill komma i kontakt med administratörerna. Det går även bra att skicka PM till någon av oss admins. På Pluggakuten heter vi Sideeg, MoaLT, AnnaHaraldsson, KansliMaria och Ellen Kansli MC.

Om du har akut ärende ring gärna vårt telefonnummer 08-408 086 56.

Mattecentrum
The Park Söder, Magnus Ladulåsgatan 1,
118 65 Stockholm 
info@mattecentrum.se 
www.mattecentrum.se

Close