Information till lärare

Om du som lärare upptäcker att en elev använder Pluggakuten för att fuska önskar vi att du så snabbt som möjligt meddelar oss om detta, då vi tar avstånd från alla typer av fusk. För att kunna åtgärda problemet så snabbt som möjligt önskar vi att du tar ett eller flera av stegen nedan:

  • Skapa ett konto på Pluggakuten, se till att registrera kontot med hjälp av din jobbmailadress så att vi lättare kan bekräfta din roll
  • Rapportera inlägget. Detta gör du genom att klicka på Rapportera-knappen längst ned i något av trådens inlägg. Beskriv problemet, så fixar vi det.
  • Skicka ett PM till Pluggakutens moderatorer (JontoJohanFSmutstvätt, och Teraeagle) och beskriv ärendet. Detta gör du genom att gå in på deras profiler och klicka på Skicka meddelande (kräver att du är inloggad).
  • Ring till Mattecentrums kansli 08-408 086 54 och beskriv problemet. Mattecentrums ansvariga flyttar då direkt tråden till papperskorgen, och därefter kommer Pluggakutens moderatorer hantera ärendet så fort de har möjlighet. Pluggakutens moderatorer är volontärer och arbetar när de har möjlighet, vilket är ofta men inte hela tiden. Detta är dock det snabbaste sättet att se till att frågan försvinner från forumet.

Användare som fuskar blir avstängda från sidan i tre månader. Notera att vi inte lämnar ut några personuppgifter om användare som gjort sig skyldiga till fusk, då detta strider mot GDPR. Det ska dock tilläggas att om förfrågan kommer från polis/åklagare där brott misstänks, följer Mattecentrum självklart rådande lagstiftning i fråga om överlämnande av personuppgifter.

Close