naytte

naytte

Är en tredjeårsnaturare som har stort intresse för matematik och tyska... Kemi har visat sig vara rätt intressant det med. Kan inte uttrycka hur tacksam jag är för detta forum!

Extraknäcker som läxhjälp. 


Jag är väldigt förtjust i och fascinerad av infinitesimaler för tillfället. De tillåter en göra massor av roliga saker, t.ex. korta ned bevis och även utnyttja helt nya bevistekniker. Exempelvis för att hitta derivatan av inversfunktioner:

Låt y=arctanxx=tany\displaystyle y=\arctan x\iff x=\tan y, då gäller det att:

dydx=1dx/dy=1sec2y=11+tan2y=11+x2\displaystyle \frac{\mathrm{d}y}{\mathrm{d}x}=\frac{1}{\mathrm{d}x/\mathrm{d}y}=\frac{1}{\sec^2y}=\frac{1}{1+\tan^2y}=\frac{1}{1+x^2}

Känns lite som svartkonst, visst gör det? :)


Jag har noll respekt för numeriska approximeringar. Jag tappar hellre poäng på prov än att lösa en uppgift med en metod som kräver en approximering, exempelvis Eulers stegmetod. Det är ovärdigt för en matematiskt sinnad person att befatta sig med sådant trams. Jag är väl för guds skull ingen fysiker?! (även om jag har insett att fysiker kan vara rätt based ibland, särskilt när de gör aritmetik med infinitesimaler som riktiga konungar)


Brukade ligga runt 19k i osu! men nu har jag decayat hela vägen till 30k :(


Skapare till tråden FAQ: Vad behöver jag kunna inom ämnet tyska? (nya inlägg på G)


Ett särskilt stort tack går ut till:
@Teraeagle, @mag1, @D4NIEL och @oggih

Moderator
4047 inlägg
Blev medlem: 30 aug 2021
Senast inloggad: 3 timmar sedan

Trådar naytte deltar i

Close