4 svar
24 visningar
mattegeni1 är nöjd med hjälpen!
mattegeni1 133
Postad: 10 sep 2019

12-(2-5)2

Hej

Undrar hur 12-(2-5)2 <---- notera att det är upphöjt till 2  hur kan svaret bli 3?

Jag får det till 12-(2-5)2
12-(-3)2
12-(-6)
12+6=18 Men det är fel?

Sharp 46
Postad: 10 sep 2019

Du gör exakt som du gjort, det är bara att du glömt att två negativa tal multiplicerat med varandra blir positivt och att det inte är -3 multiplicerat med 2, utan upphöjt. 

12-(2-5)2=12-(-3)2=12-(-3·-3)=12-9=3

12-(2-5)2. Du har förenklat korrekt.

Dock: Du har räknefel i (-3)2.

mattegeni1 skrev:

Hej

Undrar hur 12-(2-5)2 <---- notera att det är upphöjt till 2  hur kan svaret bli 3?

Jag får det till 12-(2-5)2
12-(-3)2
12-(-6)
12+6=18 Men det är fel?

(-3)2=(-3)(-3)=9(-3)^2=(-3)(-3)=9, inte -6-6

mattegeni1 133
Postad: 10 sep 2019

tack allihopa

Svara Avbryt
Close