7 svar
118 visningar
Noawoh 98
Postad: 11 mar 22:33

2 uppgifter jag behöver hjälp med, samt massa fel i Visual Studio

Hej! Har fått några enskilda uppgifter att göra hemma av min lärare men behöver hjälp med några. 

På 3an förstår jag inte riktigt hur jag ska göra. Jag har inte riktigt förstått mig på vad metoder / void innebär, och vad menas med writeInt(int till)? Snälla förklara kortfattat vad metoder betyder för mig, och hur jag ska börja uppgiften

på 4an antar jag att man ska använda en textbox och inmata en siffra. Vad menas med returnera alla true? Det jag tänkte var att man kunde använda en label där texten blir till "True" ifall 5 inmatas men annars står det "False". Hur använder jag bool? Var ett tag sen.. 

Förresten när jag försöker skriva koden får jag en massa fel men jag fattar inte riktigt vad felen är. Har jag skrivit fel någonstans?

Tacksam för svar!

Laguna 14271
Postad: 12 mar 00:22 Redigerad: 12 mar 00:45

Jag vet inte vilka massa fel du får, men ett ser jag markerat: ta bort semikolonet på rad 22.

Edit: det är lite dålig svenska i uppgiftstexten. I "alla true" kan du stryka "alla". 

Noawoh 98
Postad: 12 mar 00:53
Laguna skrev:

Jag vet inte vilka massa fel du får, men ett ser jag markerat: ta bort semikolonet på rad 22.

Edit: det är lite dålig svenska i uppgiftstexten. I "alla true" kan du stryka "alla". 

Du ser felen där nere på bilden

Laguna 14271
Postad: 12 mar 06:58

Just det , där är de. Jag skulle anta att de är följdfel av det första felet, så fixa det där semikolonet och se vilka fel som kvarstår.

En metod är som en funktion i en klass. Det du redan har där, t.ex. btnKör_Click (svårt att läsa namnet i den bilden) är en metod. Du ska skriva en egen metod som heter writeInt. Den ska inte returnera något värde, så därför står det "void".

Det står bara att du ska skriva metoderna, inte använda dem, men man vill ju gärna provköra. Då kan du läsa in ett tal på det sätt som du gör redan, och sedan anropa metoderna.

Den andra metoden ska inte skriva ut något, bara returnera True eller False. Den som anropade metoden får skriva ut resultatet på något sätt.

Smörbulten 2
Postad: 16 mar 16:03 Redigerad: 16 mar 16:04

Det du vill göra på uppgift 3 är att skapa en metod som tar en int som inparameter. Sedan vill du utgå från 1 och loopa igenom varje siffra som finns mellan 1 och den siffran som metoden tog emot. Kan rekommendera en "for"-loop.

Det du vill göra på uppgift 4 är att skapa en metod som returnerar något (alltså INTE void). I det här fallet vill du då returnera en bool. En bool kan bara ha två värde, som en lampknapp är PÅ eller AV, fast en bool innehåller TRUE eller FALSE.
Du vill returnera true eller false baserat på en inparameter som är en integer, alltså det som står inom parenteserna i metoden. 
Då måste du i metoden kolla på inparametern i metoden och sedan returnera korrekt boolvärde i IF/ELSE.

Laguna 14271
Postad: 16 mar 16:20

Hur gick det? 

Noawoh 98
Postad: 16 mar 23:42
Laguna skrev:

Hur gick det? 

Måste läsa på mer om det där med metoder , ag har lärt mig bara klicka på events i properties för en knapp och därifrån skapat en metod automatiskt (utan att förstå riktigt vad nåt betyder.) Att skriva själv är nåt jag verkligen inte förstått mig på. Fixade alla fel på bilden förresten, det var som du sa följdfel för ett extra semikolon. Är inte riktigt färdig än så markerar den ej som löst ännu, återkommer om nån dag

Smörbulten 2
Postad: 17 mar 09:49 Redigerad: 17 mar 09:53

Gjorde också en forms app som kanske gör att det blir tydligare.

Svara Avbryt
Close