5 svar
61 visningar
Am00 är nöjd med hjälpen!
Am00 204
Postad: 19 maj 2019

Andra världskriget

Hej!

 

Hur kunde västmakterna gå med på att Tyskland tog tysktalande områden från andra länder?

Hur har du tänkt själv? Det står i Pluggakutens regler att du skall visa hur du har försökt och hur långt du har kommit. /moderator

Am00 204
Postad: 19 maj 2019 Redigerad: 19 maj 2019

Genom Munchenöverenskommelsen, men jag undrar om du/ni har koll på vilka avtal och allianser Hitler skapade inför andra världskriget? 

Om vi har det, så kommer vi inte att servera dig dem på silverfat. Meningen med Pluggakuten är att du skall få den hjälp du behöver för att kunna lösa dina uppgifter själv, inte att vi skall göra dina läxor åt dig. /moderator

Am00 204
Postad: 19 maj 2019

Okej, det är inte direkt någon läxa jag ville att ni ska göra åt mig utan det var en instuderingsfråga jag behövde hjälp med. Men jag förstår vad du menar dock så har jag letat men inte hittat någon bra källa där det står specifikt om just vilka avtal och allianser, men jag får väl fortsätta leta!! 

Ingemar 517
Postad: 20 maj 2019
Am00 skrev:

Hej!

 

Hur kunde västmakterna gå med på att Tyskland tog tysktalande områden från andra länder?

I din fråga ingår inte någonting om avtal.

Att Saar blev tyskt berodde på en folkomröstning som skrevs in i Versaillesfördraget. Inget konstigt ed det.
Rhenlandet var redan tyskt fast under fransk kontroll. Versaillesfördraget stipulerade dock att inga tyska soldater fick finnas där. Ingen ville starta ett nytt krig för att tyska soldater marscherade in på tysk mark.
Österrike styrdes av en fascistisk regering, risken att Österrike skulle gå i krig mot Tyskland ännu en gång var minimal. 
Den tyska minoriteten i Sudetlandet i västra Tjeckien bad Hitler om hjälp när de inte fick igenom (orimliga) krav vilket var en biljett för tyska soldater att marschera in, inget avtal fanns. Men ett avtal skrevs och Chamberlains uttalande om "fred i vår tid" blev odödligt. Och Hitler kunde ta resten av Tjeckien utan motstånd från Storbritannien.
Slovakien ansattes både söderifrån. Regering var stödd av nazisterna. När Slovakien bad om hjälp gick tyska trupper in för att rädda landet från att erövras, genom att de själva tog över det.
I Polen, slutligen, fejkade tyskarna en attack på en radiostation i Tyskland, nära gränsen. På det viset kunde de gå ut och hävda att de försvarade sig mot Polens anfall. Därför gick de in i Polen samtidigt som de hävdade att de inte bröt mot redan ingångna avtal.  Ingen trodde på upplägget och andra världskriget var ett faktum.

Svara Avbryt
Close