linnea.matte 308
Postad: 8 maj 17:00 Redigerad: 8 maj 17:42

Ange en funktion som har derivatan f´(x)=^2*e^x^3+5

OBS: Jag har en gång tidigare postat den här tråden men utan att det ledde någonstans, nu testar igen om jag har turen att någon snäll vill hjälpa mig.

Ange en funktion f som har derivatan f´(x) = x2*ex3+5x2*ex3+5

Jag vet att primitiva funktionen till f´(x) --> f(x). 

Men jag vet bara regeln för att derivera en funktion med multiplikation inte hur man integrerar den, ska jag tänka att det i den ursprungliga funktionen har haft en inre och yttre funktion ?

Tomten 637
Postad: 8 maj 17:40

Jag ser dina svårigheter att skriva upp uppgiften eftersom den har dubbelt av "upphöjt till". Det går inte på min maskin heller. Om jag istället skriver ea  som exp(a), så undviker vi denna svårighet.

Är det då  den givna derivatan den här:  f´(x)= xexp(x)+5xexp(x)+5  ??  I så fall kan de båda första termerna reduceras så att vi får f´(x) = 6xexp(x)+5  Du gör rätt som tänker i termer av inre och yttre funktion. Vad händer om du bara deriverar typ  exp(x)?

Smutstvätt 20718 – Moderator
Postad: 8 maj 17:42 Redigerad: 8 maj 17:42

Det är inte tillåtet att ha flera trådar om samma fråga, eftersom det kan orsaka dubbelarbete och förvirring. Diskussionen fortsätter i den andra tråden, och denna tråd låses. Om det gått 24 timmar sedan trådens senaste inlägg kan du bumpa tråden, genom att skriva "Bump" i ett inlägg i tråden. /moderator 

Tråden är låst för fler inlägg

Close