0 svar
40 visningar
MariaSafar 9
Postad: 31 okt 2019

Antisemitismen och Hitlers utnyttjande

Hej!

Jag har fastnat på en uppgift i historian där man skulle svara på varför Hitler kunnat utnyttja antisemitismen vid riksdagsvalet. Jag har spekulerat lite och kommit fram till ett svar, men det känns inte som att det var den främsta anledningen. Är det någon som skulle kunna förklara för mig varför man hatade judarna under andra världskriget, jag menar den vanliga befolkningen och inte de som trodde på dolkstötslegenden, och hur Hitler kunnat utnyttja hatet. Infogar mitt svar nedan. Tack på förhand!


I samband med att nazisterna upplevde att det judiska folket var ett hot mot ariers överlevnad, på grund av konkurrensen om makten i samhället och att det myntades att judarna strävade efter ett världsherravälde, så blev judarna en politisk opposition för nazisterna. Därför så ville nazisterna finna en gemensam syndabock för hela folket som skulle beskyllas alla tyska förluster och nedgångar, istället för att istället påpeka alla brister som man själv orsakat eller varit delaktig i.

Dessutom så var antisemitismen grundad på socialdarwinistiska idéer, om eugenik, rastänkande och segregation. Enligt antisemiter så anser de att naturligt urval är ett faktum och att starkaste och bäst anpassad man överlever. De starka hade enligt socialdarwinismen, rättigheten att styra över de svaga.

Anledningen till att Hitler ganska enkelt kunde få väljare på sin sida berodde på att majoriteten av den tyska befolkningen fruktade att judarna skulle inrätta ett världsherravälde.


PS: Sista stycket har jag inte riktigt skrivit ett fullt svar, utan jag ska utveckla det ytterligare!

Svara Avbryt
Close