1 svar
27 visningar
Ellen Bengtsson 3
Postad: 11 jun 09:05 Redigerad: 11 jun 09:27

Är detta ett bra hyllningstal?

Hej hej,

för sista veckorna i skolan har vi fått uppgiften att skriva ett hyllningstal. Jag valde att skriva om klassen och undrar ifall ni tycker detta är bra eller ifall jag ska ändra något. Vi ska läsa upp detta för klassen nästa vecka.

Tips, feedback och ALLT uppskattas!

Här är talet:

 

HYLLNINGSTAL
Första året av gymnasiet är om några dagar avklarat och SA1B har, iallafall hos mig, fått en stor plats i hjärtat. Mina tankar och förväntningar inför gymnasie perioden var många, men en av de var mina förväntningar på klassen. Och tro mig när jag säger att detta gymnasieåret verkligen har uppfyllt de förväntningarna. Jag hoppades vi skulle vara den klassen som fick varje person att känna bekväm med alla andra, oavsett vem man är eller vilket kompisgäng man var med. jag hoppades vi skulle vara den klassen som alltid bjöd på ett skratt och fick en att längta tillbaka till skolan under helgerna eller distansperioden. Det skulle vara den klassen som gjorde det så svårt att lämna sista dagen av skolan.


Men som tur är så ses vi nästa år igen för gymnasietiden är inte slut än, vi har fortfarande två år kvar att dras med varandra och hitta på massa kul saker. Så istället för att prata om det sorgliga med att lämna, kan jag börja med att ta upp några av alla de roliga och positiva sakerna vi gjort under året.


Under tiden här på Österäng har det både varit kundvagnsrally, McDonalds resor, poängjakten, hallöween, love is blind och mycket mer.


Kundvagnsrally var det första event som elevkåren drog igång efter skolstarten. Från min egna upplevelse bjöd detta event på både blåmärken och hejande på de som körde. Även ifall det inte var något i vår klass som vann var det lika roligt oavsett att se klassen ta del av första tävlingen på Österäng.


Poängjakten däremot är något som jag tycker vi skulle vunnit. För vi tillsammans kämpade som bara den. Vi åt skedar med smör, sprite och banan, badade i åhus i december, skrev låtar och dikter, åkte pulka utan snö, drack ett ägg, sjöng både utanför coop och för personalen, sprang på en “orienteringsrunda”, färga håret grönt, gick med simfötter och simglasögon på C4 och mycket, mycket mer.

Det borde vara värt en vinst men oavsett så var det kul att hela klassen var med och att vi var engagerade och gjorde allt vi kunde.


Så för sista minnet nu, kan vi prata om de minnen vissa av oss kanske inte har kvar.

Under de första veckorna av skolan hittade de flesta av oss på något som jag skulle säga har gett oss alla olika typer av minnen. Några man har glömt, vissa pinsamma man helst vill glömma, några som gör en chockad och några man aldrig hoppas på att glömma bort. Jag pratar självklart om klassfesten och jag tror säkert att något minne direkt poppade upp i ert huvud nu. Vare sig det är det pinsamma, något chockerande eller något du inte vill glömma så finns det där, ett tidigt minne av SA1B som klass. Jag tror allt att det minnet fick dig att le oavsett vad det var du kom ihåg. 

Så inför nästa termin kan jag hoppas, det är fler än jag som är sugna på en till fest som bjuder på många fler skratt och minnen, fast denna gång som SA2B.

Det är inte tillåtet att ha flera trådar om samma fråga, eftersom det kan orsaka dubbelarbete och förvirring. Diskussionen fortsätter i den andra tråden, och denna tråd låses. Om du gjort ändringar i ditt tal, gör ett inlägg i tråden. Om det gått mer än 24 timmar sedan trådens senaste inlägg kan du bumpa tråden. Detta gör du genom att skriva "bump" i ett nytt inlägg i tråden. /moderator 

Tråden är låst för fler inlägg

Close