1 svar
23 visningar
catlover55 26
Postad: 22 nov 2020

Arabiskan i Sverige

Hej! Håller på att skriva ett tal om arabiskan i Sverige och har febrilt letat efter information. Detta är min sista utväg kan man väl säga. 

Någon som vet svaret på detta? Hur länge arabiskan har talats i Sverige.

Tack på förhand!

Smutstvätt 13878 – Moderator
Postad: 22 nov 2020 Redigerad: 22 nov 2020

Det beror på hur en räknar. Om du tänker dig att det funnnits några personer i Sverige som talar arabiska, då är det nog väldigt många år. Om du tänker dig att "talats i Sverige" motsvarar tiden då arabiska varit ett frekvent talat andraspråk, är det nog kortare tid. 

Kort sagt: Det beror på vad du vill besvara för fråga. Ett exakt årtal är nog svårt att säga – det kan nog vara svårt att ens hitta ett årtionde då arabiska började talas i Sverige. Det är så svårt att definiera något sådant.

Ett sätt att hitta ett ungefärligt svar: Du kanske kan hitta statistik över behovet av arabiska tolkar per år. Säg att en genomsnittlig person i behov av en tolk behöver en tolk en gång i månaden – tolv gånger per år, det år antalet tolkbeställningar 120 000, skulle detta indikera att ungefär en promille av Sveriges befolkning har arabiska som förstaspråk, om de antaganden vi gjort är rimliga. :)

Svara Avbryt
Close