0 svar
229 visningar
JohanF 4725 – Moderator
Postad: 7 jul 19:12 Redigerad: 8 jul 19:34

Månadens tråd Juni 2024

Månadens tråd för juni 2024 är denna tråd om primitiva funktioner och integraler. Ett exempel på att en tråd inte nödvändigtvis behöver vara en skoluppgift, utan helt enkelt bara en diskussion i ett ämne som någon tycker är så intressant att man vill starta ett samtal kring det.

I tråden ställer naytte frågan hur man kan veta att derivatan av en funktion är unik. Efter ett snabbt och tillfredställande svar av Trinity hoppar Oggih in i diskussionen med en räv bakom örat och ställer en kort följdfråga som får oanade konsekvenser för den slutliga längden på tråden.

Medverkade gjorde också D4NIEL, JohanF, Hondel, Qetsiyah, Tomten, Laguna, DrG, CurtJ och Smaragdalena.

Tråden väljs till månadens tråd för juni 2024 för att den visar en fin akademisk diskussion med oväntade vändningar, och där användarna i tråden bemöter argument på ett konstruktivt sätt och försöker förstå varandra genom att ställa frågor. Många användare deltar i diskussionen och bidrar med sina perspektiv. 

Ett konststycke är också att tråden har fortgått under hela månaden. Alltså ett helt nytt perspektiv på begreppet "månadens tråd".

Grattis till tråden!

 

Tänk på att ni gärna får tipsa oss moderatorer via PM till någon av oss. om ni stöter på trådar i forumet som ni tycker skulle lämpa sig för att uppmärksammas i månadens tråd. Även om vi bara uppmärksammar en tråd per månad så ser både vi moderatorer och kansliet på Mattecentrum alla dessa många värdefulla insatser, läxhjälp och lärande som sker här varje minut, timma och dag. Vi är så stolta och tacksamma för alla er, både frågeställare och volontärer. Månadens tråd bör ses som ett belyst exempel på all den fantastiska hjälpen och samarbeten som sker i alla tusentals trådar. 

/moderatorgruppen genom undertecknad

Svara Avbryt
Close