0 svar
38 visningar
therealsandra 1
Postad: 9 nov 2022 21:13

Argumentationsanalys av debattartikel, talmanus

Hej!

Jag läser svenska 2 och håller på med de två sista uppgifterna i kursen som tar slut på fredag... Jag ska dels göra ett talmanus och hålla ett tal om någonting som vi har gått igenom i kursen.
Och så ska jag göra en argumentationsanalys av en debattartikel från FN:s hemsida och jag har hittat en. Alla uppgifter hittills har varit superlätta för mig och jag ligger på betyg A och B på alla inlämningar. Men just dessa två uppgifter klarar jag inte.

Här är debattartikeln, om någon orkar läsa: https://fn.se/aktuellt/debattartiklar/tre-hot-mot-varldens-kvinnor-och-tre-losningar/

 

Och detta är vad jag har skrivit hittills, plus lite stödord osv.

Visa spoiler

Debattartikeln handlar om att Coronapandemin har gjort att det är större risk för barnäktenskap, kvinnlig könsstympning och våld i hemmet.
Debattartikeln använder sig av ethos, pathos och logos. Debattören har lyckats skapa en känsla av att jag, som privatperson, kan hjälpa till på något sätt för att minska eller helt förhindra att detta sker med flickor och kvinnor. 

 

Tesen i debattartikeln är tydlig; coronapandemin har gjort att risken för barnäktenskap, kvinnlig könsstympning och våld i hemmet har ökat. FN arbetar aktivt för att skydda värdens flickor och kvinnor.

Ett av argumenten som lyfts fram är att covid-19 har slagit särskilt hårt mot de grupper som redan är utsatta i samhällena världen över. På grund av pandemin har våld mot kvinnor på olika sätt ökat och pandemin kommer påverka samhällsutvecklingen i flera år framöver. På flera sätt hotas kvinnors och flickors rättigheter och skyldigheter.

 

Värdeladdade ord, känsloargument, motargument

 

Covid-19, barnäktenskap, könsstympning

Jag vet verkligen inte hur jag ska skriva, vad jag ska skriva eller varför jag måste skriva om detta. Och ja, jag har googlat. Jag har letat. Jag hittar inget. Det är som att jag läser grekiska. Kan någon vänlig själ hjälpa mig med detta? Hur ska jag göra en analys av artikeln på ett bra sätt? Konkreta tips mottages tacksamt!

Svara Avbryt
Close