1 svar
70 visningar
Desperat Elev 4
Postad: 20 maj 14:13

Argumenterande tal om klassiker

Hej! På svenskan har vi fått i uppgift att läsa en valfri klassiker från 1800-1900 talet. Utifrån denna ska vi sedan hålla ett tal som indirekt argumentar om varför eller varför inte man borde tvinga elever att läsa klassiker.

Jag valde att läsa boken "Förnuft och känsla" av Jane austen. Och min tes är helt enkelt "Varför klassikern Förnuft och känsla är en läsvärd bok"

Men jag undrar om någon har läst boken och kan hjälpa mig att komma på argument. Om ni inte läst boken så undrar jag om ni har några allmäna argument till varför elever borde läsa klassiker? Skulle vara jätte tacksam för svar, har idétorka, och hatar muntliga framföranden av hela mitt hjärta.

cforsberg 142
Postad: 20 maj 14:32

Jag vet inte varför just klassiker - men jag antar de är klassiker av en anledning?

Rent generellt att läsa böcker påstås ju öka ordförrådet och ytterligare en sak jag kan tänka mig är att många kanske blir sämre på att uttrycka sig enbart i text, då vi nu lever i ett digitalt mediasamhälle där man kan nyttja bilder, video och så vidare.

Att måla bilder med enbart text är en konst som jag förmodar man blir bättre på om man läser mycket, och böcker av bra kvalitet (målande).

Svara Avbryt
Close