1 svar
115 visningar
Ahusar är nöjd med hjälpen!
Ahusar 3
Postad: 30 sep 2020

Argumenterande text - 200 ord tips!

Hej, jag håller på att skriva en argumenterande text till svenskan som endast får innehålla 200 ord, jag har i skrivande stund kommit lite bakom halvvägs och ligger på 150 ord. Det som krävs att min text innefattar är följande: 

Rubrik (skriven) 

Inledning (skriven) 

Tes, med referat till en artikel som stärker min position (skriven) 

Argument 1 + påbyggnad (skriven) 

Argument 2 + påbyggnad (kvar) 

Motargument (kvar) 

Argument 3, starkaste och motbevisar mot. argument (kvar) 

Sammanfattning (kvar) 

Jag har som skrivet ovan kvar lite mer än halva texten med redan tagit upp 75% av den mängd ord jag får skriva. Min fråga är då vad jag kan tänka på och vilka tips jag kan ta till mig för att få in hela den argumenterande texten under 200 (210) ord utan att förlora den slagkraft jag vill att den ska ha. Är det möjligt att skriva en argumenterande text med upplägget ovan under 200 ord eller är jag helt enkelt för trångsynt för att se möjligheten? 

Magister Dixit 63
Postad: 30 sep 2020

Det är vanligt att få i uppgift att skriva både insändare och debattartiklar, med syllogism, på gymnasiet. 200 ord, cirka 1 000 tecken, är en vanligt förekommande gräns för insändare i valfri lokaltidning. Dock verkar det lite övermaga att, med en begränsning på 200 ord, ta med ett referat och en sammanfattning. Du får bearbeta din text och vid behov rådfråga din lärare om hjälp.

Svara Avbryt
Close