1 svar
1625 visningar
Mustafa-01 4
Postad: 10 feb 2020

Argumenterande text

Hej 

Jag skriver nu på Svenska en argumenterande text och skitar på A nivå och det är ganska mycket man ska ha med och då blir man lite snurrig jag håller på nu att skriva Ethos argument men jag vet inte vad Ethos argument ska handla om. Just det Ja skriver om förbud på energidrycker.

Har är det allt som jag skrev till just nu:

Förbud på energidrycker 
 
Det vore bättre med att förbjuda energidrycker, för då blir det inga ungdomar som drycker energidrycker. Red Bull, Monster och Powerking alla dessa kan Koffein som gör att man kan få problem med sömn, ökad oro och ångest. Försäljningen av energidrycker stiger nämligen markant. Branschorganisationen svenska bryggerier redovisar preliminära siffror om att drygt 50 miljoner liter energidryck såldes i Sverige under 2017. 
 
Energidrycker ex. som Red Bull. Preliminära siffror från branschorganisationen svenska bryggerier visar att försäljningen uppgick till drygt 50 miljoner liter under 2017, vilket kan jämföras med drygt 48 miljoner liter år 2016. Sedan 2014 har konsumtionen ökat med 44 procent. Samtidigt oroas många för dryckernas eventuella hälsofara. Regeringen gav nyligen Livsmedelsverket i uppdrag att utreda om det behövs åtgärder för att begränsa tillgången till energidrycker bland barn och unga, exempelvis genom att införa en åldersgräns vid försäljning. 
 
Varför ska man inte dricka det? 
Att försäljningen på energidrycker ökar är det inte bra. För det första om man drycker mycket energidrycker så kan det vara farligt för den som drycker den för att de flesta energidrycker innehåller ämnet koffein. Stora mängder koffein kan ge problem med sömn, ökad oro och ångest, hjärtklappning, huvudvärk och yrsel och man kan till och med dö av det om man drycker riktig mycket. För det andra koffein kan också ge ökad vakenhet och mental aktivitet det vill säga att energidrycker som innehåller mycket koffein kan göra att vi kan vara pigga, däremellan blir vi trötta och energilösa, men att koffein gör att vi bli pigga men den gör inte att vi får lättare att lära oss saker. För det tredje det kan vara svårt att sluta dricka energidrycker alltså man blir nästan beroende på det och man kan också drabbas att man kan gå ner i vikt för att det finns flera risker att man kan välja dricka energidrycker istället för att äta mat. Men energidrycker innehåller stora mängder socker och koffein vilket döljer en del av alkoholens lugnande och sömngivande effekter. Det kan göra att en person som druckit mycket alkohol ändå inte känner sig berusad. 
 
Men det kan finnas ett slags grupptryck att äta eller dricka vissa saker. Det är ganska socialt grej att gå och handla en energidryck tillsammans och dricka den. våga prata om det för att komma fram till ett bra förhållningssätt. De flesta dödsfall som har skett vid intag av energidryck har varit i samband med alkoholintag. Det vill säga att man kanske kan till och med dö av det. 

Arminhashmati Online 64
Postad: 2 mar 2020

Vilken årskurs går du i?  På så sätt kan jag ge dig feedback baserat på årskurs och kunskapskrav!

Svara Avbryt
Close