4 svar
1987 visningar
elefantcat3 är nöjd med hjälpen
elefantcat3 96
Postad: 20 okt 2021 12:48 Redigerad: 20 okt 2021 12:54

Argumenterande text rubrik

Jag  har skrivit en argumenterande text om att ungdomar och vuxna måste röra på sig mer & träna. Skulle  behöva hjälp med att komma på en bra rubrik som lockar läsare/med en överdrift. Tacksam för några förslag.

"Spring för livet" kanske? "Ta på dig ett linne och träna en timme"? "Träna eller dö (i förtid)"? 

Vilka argument har du med i texten? :)

elefantcat3 96
Postad: 20 okt 2021 14:52

Jag vill inte kopiera in mina argument då min lärare kommer kolla om man plagierat.

Första argumentet är varför träning är bra typ att stressen minskar, vi får bättre sömn och motverkar höga blodfetter, högt blodsocker och övervikt. Att motion har många fördelar, så jag rabblar upp dem och berättar varför.

Andra argumentet är att enligt en artikel att ungdomar presterar bättre i skolan om de tränar. Jag förklarar vad de skrivit och argumenterar om det.

Motargumentet är att det är dyrt, folk har inte tid, ork osv. Jag berättar då att man kan jogga, träna hemma med hjälp av övningar osv. Att man har tid med 1 timme per dag.

Tredje argumentet är att människor lever längre om de tränar. I genomsnitt 10 år, jag hittade också en artikel om detta som jag källhänvisar till.

Slutsatsen är inte helt klar och jag har inte lagt in argumenten i rätt ordning ännu, men vad tycker du, låter detta bra?

Det låter bra, även om det kanske är lite väl mycket med ett tredje argument efter att du har bemött motargumentet med ett extra argument. Det beror lite på hur långt ditt bemötande är dock. :)

elefantcat3 96
Postad: 20 okt 2021 22:45

Vi skulle ha med tre argument, men tack för hjälpen med rubrik!

Svara Avbryt
Close