3 svar
853 visningar
nilssonelin 9
Postad: 18 maj 2017

Arter som dör ut och nybildas

Hej har fastnat på sista inlämningsuppgiften i min distanskurs naturkunskap 2.

Att arter både dör ut och nybildas är helt naturligt. Resonera kring hur man skulle kunna artdefiniera följande.

-         En nyupptäckt primat i Amazonas djungel

-         Ett nytt dinosauriefossil

-         En ny bakterie

har läst i boken och letat på internet men hittar ingenting. Någon som har en bra sida att länka till eller kan förklara för mg? Tack!

Det finns inget självklart svar. Meningen är att du ska resonera så gott du kan.

nilssonelin 9
Postad: 20 maj 2017

Ja det förstår jag men menade att eftersom jag inte alls vet hur jag ska resonera är det någon kunskap om ämnet jag saknar som jag behöver för att kunna svara på frågan tänker jag. Därför tänkte jag om någon visste något bra ställe att läsa för att kunna få kunskap att resonera kring detta.

dajamanté 4716
Postad: 20 maj 2017

Hej!

Jag är också student så jag vet inte om mitt svar är värt något!

För primaten och bakterien misstänker jag att man analyserar deras DNA:et för att hitta när det här specifik art har förgrenats på kladogrammet från andra primater och bakterier (eller arkéer).

För primater använder man sig av ITS taxonomy system och Mammal species of the world tror jag: https://en.wikipedia.org/wiki/Integrated_Taxonomic_Information_System

(Det verkar logisk att man skulle också kunna använda dinosauriet DNA för att klassifiera den, men jag antar att man måste hitta på andra metoder... vet inte, kanske kan palétologer jämföra med andra fossiler i samma och andra område?)

Svara Avbryt
Close