Mattelover234 23
Postad: 23 mar 2019 Redigerad: 23 mar 2019

Åsikter om racial segregation

Vi fick i uppgift att skriva om Rosa Parks och Martin Luther King. I slutet av uppgiften skulle man skriva om sina egna åsikter om rasåtskillnaden och koppla det till egna erfarenheter/vad man hört, läst osv. Min fråga är vad kan man ha för åsikter om detta utöver att det var otroligt hemskt. Att man kunde värdera folk pga deras hudfärg är hemskt såklart. Är det någon som kan hjälpa mig lite?

Mattelover234 23
Postad: 23 mar 2019

Tillägger att allt skall skrivas på engelska. Det blir svårare att uttrycka sig.

Jag vill inte vara djävulens advokat, men eftersom systemet ändå fanns under en väldigt lång tid, måste det ha funnits en del personer som tyckte att det var ett bra system. Var man vit i det systemet fick man ju många fördelar, och om man dessutom uppfostrats och utbildats till att anse att hudfärg inte bara bestämde värde, utan även intelligens och mänsklighet, varför skulle man inte vilja ha det så? Om du sedan går i en skola med bara vita personer, endast jobbar med vita personer, och endast umgås med vita personer finns det ingen interaktion med icke-vita personer som skulle kunna få dig att börja ifrågasätta huruvida afroamerikaner verkligen är mindre "mänskliga".

Diskriminering och förtryck kan dessutom (av helt rimliga anledningar) öka risken för våld och upplopp. Om du då lever i ett samhälle där alla skyller detta våld på att "Ja du vet, det är ju sådana de är, såna barbarer, tvi!", vilket är vad du uppfostrats till att tänka, blir allt detta våld endast ännu mer argument för att fortsätta ha ett segregerat samhälle. I skolan får alla barn lära sig att vita människor är smartare, starkare och bättre än alla andra, och när dessa barn blir vuxna och får egna barn, är det klart att man inte vill att ens älsklingar ska gå i skolan med "vildarna". 

När ett sådant system väl är på plats, och bollen är i rullning (vilket den hade varit extremt länge), är det svårt att bryta den onda cirkeln. (För att vara tydlig: Jag tycker också att det är fullständigt vidrigt att skilja på folk och folk, bara för deras hudfärg. Dock var det inte det du frågade om.)

Svara Avbryt
Close