1 svar
27 visningar
Gloson1 82
Postad: 7 nov 22:51

Att hålla ett tal (prioritering fakta contra hastighet)

Hejsan. Jag ska hålla ett tal som ska ligga mellan 3 och 6 minuter i skolan (svenska 1), och jag står inför ett dilemma. Mitt tal håller precis tiden, detta utan att jag egentligen fått ett avslut vilket går ner i tempo, som jag tycker att det borde göra. 

Talet handlar om hemsöborna, vilket jag sedan vigdar till Survival of the fittest, samtidigt som jag kopplar till komparativa fördelar i ekonomin.

Vad tycker ni? Bör jag ta bort den korta delen som är om kompetativa fördelar för att kunna tala mer lugnt o slutet, eller bör jag behålla den och skynda lite? (Jag vill ha din feedback, säg vad du skulle ha gjort)

Calle_K 1087
Postad: 7 nov 23:01

Ett tal i lugnare tempo uppfattas oftast som bättre än en tal där talaren rusar igenom ämnet. Att hinna med konstpauser låter även åhörarna reflektera över det du säger och ta in det ordentligt.

Med det sagt, upplever du att du behöver tala lite för fort bör du korta ner talet så att du hinner med allt i lugn och ro. Eftersom att talet ska vara mellan 3 och 6 minuter är det smart att sikta på 4.5 minuter, så har du lite marginal åt båda hållen.

Svara Avbryt
Close