1 svar
123 visningar
Elias.N 5
Postad: 24 maj 19:52

Avslutningstal

Hej!

Jag ska skriva ett tal till avslutningen (för åk 9) och det är mitt första tal jag skriver. Är det bra eller är det något som behöver bli bättre?

Jaa, vi kom hit för bara 4 korta år sedan, och nu är det redan dags att lämna. Hur kunde det gå så fort? Det känns som om det var igår vi satt i ett rum på ettan och inte förstod något av vad handledaren sade. Nu kan vi skolan utan och innan och kan alla ställen man kan gömma sig från lärare. 


Och nu ska vi elever vidare, vidare från grundskolan. Vi kommer att ta olika vägar i livet och vissa av oss kanske inte kommer se varandra mer. Men minnena kommer finnas kvar för alltid, tack till alla elever som har gjort den här tiden så mycket roligare. 


Den här skolan har hjälpt oss på så många sätt. Till exempel, när jag kom till den här skolan så kunde jag knappt prata inför 3 personer, idag står jag och pratar för drygt 100 personer. Vi alla har vuxit som personer här på skolan. Och nu, med bara timmar kvar av grundskolan kan vi inte göra annat än att kolla tillbaka på våran tid här och tacka alla som hjälpt oss på vägen. 


Tack till alla lärare, ni har delat med er av eran tid, kunskap och erfarenheter med oss. Ja, vi vet att detta är erat jobb, men vad ni har gjort för oss är mer än vad jobbet kräver. Ni tog er tiden att noggrant förklara varje uppgift, ibland flera gånger för vi inte lyssnade. Ni tog er tid att göra lektionerna så bra och så roliga som möjligt. Ni lärde inte bara ut, ni jagade oss om vi hade minsta chansen att missa våra mål. Allt detta är saker som ni inte har behövt göra men tagit er tid att göra för att vi ska nå så högt som möjligt. Tack så mycket!


Tack till våra rektorer, vaktmästare, städare och andra som arbetar i bakgrunden, ni har varje dag arbetat för att vi ska trivas så bra som möjligt här på skolan. Ni har fixat våra datorer när vi har varit klumpiga, plockat upp skräp när vi har varit lata och köpt nya möbler när vi har tagit sönder dem. Tack så mycket!


Och sist men inte minst, tack till våra kära handledare! Vi alla har mycket att tacka er. Vi har alla haft en person man kan prata med om allt i skolan, ja, eller vissa har haft (9:3 antal handledare). Ni var dem som lärde oss hur skolan fungerade och sedan pushade oss så vi nådde målen vi ville. Varje vecka tog ni 15 minuter per elev från eran tid med målet att eleven ska nå så långt den kan. Tack så mycket! 


Tack till alla som har hjälpt oss att komma till denna dag, som har hjälpt oss få ett friare val. Som vi ser så är det minst ett dussin personer som hjälper oss elever i minst ett dussin sätt för att vi denna dag, när vi slutar, ska vara nöjda med våran tid här. 


Tack för allt!

lä18bergska 5
Postad: 30 maj 22:05

Ditt tal är jättefint skrivet! Vill hjälpa dig med en mening som skulle kunna förbättras.

Istället för "Nu kan vi skolan utan och innan och kan alla ställen man kan gömma sig från lärare." Skulle man kunna säga

"nu kan vi skolan utan och innantill och vet om alla gömställen där lärarna inte hittar en."

Svara Avbryt
Close