Tjenare det är Ahmed är nöjd med hjälpen
Tjenare det är Ahmed 54
Postad: 4 maj 17:37

Barnbidraget fördubblas?

Hej! Jag har en fråga och vill se om jag kan utveckla den mer för att kunna få ett högre betyg. Det är därför jag vände mig hit, till pluggakuten. Frågan är, Hur skulle kretsloppets olika aktörer påverkas om barnbidraget fördubblas?. Just nu så har jag skrivit det här:

Om barnbidraget fördubblas skulle den offentliga sektorns kostnader ökat samtidigt som familjer med barn får ökade inkomster, vilken de antingen kan spendera på varor och tjänster från företagen eller spara på bankerna. Det hade gjort att företaget omsatte mer vilket i sin tur hade lett till att de skulle  behöva mer personal. Genom att anställa mer personal kommer den offentliga sektorn få in mer skattepengar. Men det här betyder att det är dåligt för staten. Om dem vill ha råd med att fortfarande “stå på sina fötter” så borde dem kanske höja skatten eller så kan dem sänka bostadsbidraget. Dem kan även höja priset på avgiften för felparkering alltså böter. Om barnbidraget fördubblas så kommer folk att antingen spara, men med största sannolikhet att konsumera mer. Alltså bankerna skulle kunna dra nytta av att barnbidraget fördubblas eftersom då hushållen kanske hade valt att spara pengar hos dem och möjligtvis haft råd att ta bostadslån. Det kommer också göra att efterfrågan på produkter och tjänster höjs ==> högkonjunktur ==> inflation. Inkomstskillnaderna kan även minska. 

 

 

Är detta här svaret välutvecklat eller finns det mer sätt aktörerna kan påverkas? 

Mvh Ahmed :)

Tjenare det är Ahmed 54
Postad: 4 maj 17:38

Den offentliga sektorn skulle även ha haft mindre pengar kvar till annat och därmed fått lov att dra inn på annat i välfärden. 

Tjenare det är Ahmed 54
Postad: 5 maj 08:25

Lite för sent med svaren. Fick lämna in uppgiften och hoppas på det bästa.

Svara Avbryt
Close