statement 2748 – Moderator
Postad: 31 jan 2019 Redigerad: 31 jan 2019

Behöver förslag på (god)saker som folk utanför Sverige kan uppskatta

Hejsan!

Jag tänkte skicka ett paket med lite godsaker från Sverige till en vän i ett annat land (utanför EU, hen har aldrig varit i Sverige). Jag räknar med att paketet kommer vara på plats om 2 veckor och behöver därför förslag på saker som kan hålla ett tag och som folk utanför Sverige kan uppskatta. Köttbullar, prinskorvar och liknande är därför uteslutna alternativ.

Jag tänkte packa ner saker som: lakrits, bilar (ahlgrens), lite saker från haribo (nappar?), daim, någon choklad från marabou(vilken ska jag ta?), kex-choklad. Jag tänkte för skojs skull också packa ner en konservburk med surströmming som jag tänker sätta en varnings-label på. 

Är det något mer som man kan skicka tro? Kan man skicka med en tub Kalles Kaviar också eller hinner den bli dålig?

oggih 259 – F.d. Moderator
Postad: 31 jan 2019 Redigerad: 31 jan 2019

Kanske inte riktigt i sässong, men pepparkakor är ju gott och hyfsat svenskt/nordeuropeiskt.

Med lakrits hoppas jag du menar saltlakrits :D Rekommenderar djungelvrål för maximal chockeffekt.

Daim är verkligen en sann svensk delikatess. Så stort +1 på den. Även plopp vore kanske något?

Surströmming är spännande men eventuellt lite ovärt? Tror att en burk kan väga ganska mycket, och därmed bli dyr att skicka. Men om du skickar med surströmming borde du nog även bifoga någon slags instruktioner för hur den är tänkt att intas (med tillbehör och sådant)? Känns annars svårt att se hur det skulle bli en trevlig eller speciellt givande upplevelse :P

Kalles kaviar ska så vitt jag förstår förvaras i kylskåp även i oöppnad förpackning, så det låter lite vanskligt. Men pålägg på tub är en ganska kul grej (och nog en ganska svensk företeelse). Överväg messör eller någon form av mjukost?

Laguna 3281
Postad: 31 jan 2019

Undrar om surströmmingsburken kan explodera i undertrycket i flygplanet.

oggih 259 – F.d. Moderator
Postad: 31 jan 2019 Redigerad: 31 jan 2019

Sen finns det ju en del saker som är mer fika än godis som du kan fundera på. Ballerinakex, dammsugare och delikatobollar är bra grejor. Kanske kan du få med en såndär 2-deciliterstetra med blandsaft för fulländad fikaupplevelse? :D

Knäkebröd är en annan relativt svensk godsak, men är kanske något man behöver lite tid på sig för att lära sig uppskatta?

Affe Jkpg 3955
Postad: 31 jan 2019

Daim, choklad och kex-choklad kan smälta och....

Surströmming mottas sannolikt med annan respons än vad du tycks förvänta dig.

Hur är det med zoogodis? Jag har fått för mig att det är ganska svenskt? Djungelvrål sätter jag ett stort plus i kanten på, samt det andra som oggih skrivit, och när det kommer till marabou rekommenderar jag att du skickar några olika sorter av de mindre kakorna, kanske dukat, drömkrisp och någon annan intressant smak. Jag vill också föreslå att du stoppar ned en gott och blandat-påse, och kanske några geléhallon? Skicka med en påse turkisk peppar också! 

Nyponsoppa (i pulverform).

statement 2748 – Moderator
Postad: 31 jan 2019

Mycket bra förslag! Jag tror att jag hoppar över surströmmingen :).

Svara Avbryt
Close