7 svar
2059 visningar
Hn92 är nöjd med hjälpen!
Hn92 6
Postad: 5 nov 2019

Behöver hjälp med Svenska 2

Jag läser Svenska 2 på Hermods och jag behöver hjälp med uppgift 2 är det någon som har gjort den? Är jätte tacksam om någon kunde hjälpa mig med svenskan.

Välkommen till Pluggakuten! Vi kan hjälpa dig, men då måste vi veta hur uppgiften lyder. Lägg in uppgiften här så hjälper vi dig! :)

Hn92 6
Postad: 5 nov 2019

Uppgiftem är så här:

Nyhetsrapportering
Tidskriften Bakom nyheterna skickar ut sina reportrar för att få en fördjupning i aktuella nyheter. Det har på senare tid skrivits om en Torleif som fått tillnamnet jarlskald. Du ska ta reda på varför han fick namnet. 

Använd dig av källan (Antologin) och förbered en artikel som berättar händelserna bakom Torleifs tillnamn. 

 

Jag har läst boken flera gånger men fatta inte hur jag ska skriva :( får PANIK

Förstår du inte vad du ska skriva eller hur du ska skriva? Vad har du hittat i boken om Torleif och jarlskald? Tänk inte på formalia, utan bara vad du hittat. 

Hn92 6
Postad: 5 nov 2019

Precis, jag förstår inte vad jag ska skriva och hur jag ska skriva . Torleif jarlskald finns i en kursbok som hter antologin.

Vad du ska skriva: En artikel som berättar varför Torleif har tilltalsnamnet Jarlskald. 

Hur du ska skriva: Börja med att leta upp de delar av boken som handlar om Torleif och tilltalsnamnet Jarlskald. I dessa delar finns ett antal händelser (enligt uppgiften åtminstone) beskrivna. Sammanfatta dessa lite kort till att börja med. Vad hände? Hur ledde händelserna till att Torleif fick detta tilltalsnamn?

Hn92 6
Postad: 5 nov 2019

Okej, jag tro jag förstår nu, tusen tack för hjälpen :D

Grymt! Varsågod! :)

Svara Avbryt
Close