1 svar
49 visningar
Vane 2
Postad: 23 maj 20:13

Benito Mussolini

Jag ska skriva en uppgift om en viktig person under andra världskriget. Jag valde att skriva om Benito Mussolini. Men jag kan inte hitta mycket fakta om vad han faktiskt gjorde. Vad hans tankar var kring det. Eller vad hans handlingar gjorde för konsekvenser för Italien men även länderna som var inblandade under andra världskriget.

Teraeagle 16952 – Moderator
Postad: 23 maj 20:39

Han kom till makten i Italien och gjorde det till en fascistisk diktatur. Han och Italien var i sin tur en förebild för Hitler och hans väg till makten i Tyskland. Det fanns dock ganska stora skillnader mellan dessa. Hitlers Tyskland var nazistiskt och byggde på en rasideologi vilken inte var fallet med Italien. Där handlade det snarare om att bygga upp Italien och återställa det som en stormakt likt Romarriket. Man brukade t.ex. kalla Medelhavet för ”vårt hav”. Man såg Tyskland som den ledande stormakten i Europa och allierade sig med dem för att själva kunna vinna nya landområden i Sydeuropa och Nordafrika.

Det finns en ganska bra podcast (”Historia Nu”) i två delar om Mussolini som jag lyssnade på ganska nyligen hos Historiska media. Där pratar man om Mussolinis väg till makten och hans styre på ett ganska lättbegripligt sätt. Lyssna gärna på de avsnitten.

Svara Avbryt
Close