6 svar
49 visningar
Mathiask 3
Postad: 20 jan 2021

Beräkna värdet av uttrycket.

Någon som kan hjälpa mig att lösa. Och förklara i vilken ordning.  5x+3x(2-5x)-(x2-4x)

x=4 

Hej och välkommen till Pluggakuten!

  • Börja med att multiplicera in 3x i parentesen.
  • Tag sedan bort parenteserna runt sista termen.
  • Förenkla uttrycket.
  • Ersätt x med 4 och räkna ut.

======

Alternativ väg som går lika bra:

  • Börja med att ersätta x med 4.
  • Beräkna värdet av parenteserna.
  • Beräkna resten.
Mathiask 3
Postad: 20 jan 2021

Kom fram till 103.

Fick du samma svar oavsett vilken metod du använde?

Mathiask 3
Postad: 20 jan 2021

Ja det fick jag.

OK jag får ett annat resultat.

Visa dina uträkningar så reder vi ut vad som är rätt.

Mathiask skrev:

Ja det fick jag.

Då behöver du visa hur du har gjort på båda sätten, för det stämmer inte. 

Svara Avbryt
Close