2 svar
133 visningar
Aissadiallo 102
Postad: 25 okt 2019

Berättelse, respons

Hej, vill ha respons på en deckare jag börjat skriva på. Alltså är jag inte klar. 

Tar emot allt, bara skriv ner massa tips till mig!! 

 

                            Deckare, har ej kommit på rubrik än

Solen sken, Bella och Maja var på väg till skolan. Majas mörkbruna hår lyser av solen, och de kände lukten av fuktigt gräs. Det skulle bli en riktigt kul dag tänkte de. Det var dags att planerna inför balen och studenten, Bella och Maja hade fått uppdraget att planera båda aktiviteterna för att höja sina betyg ännu mer. Deras betyg var redan godkända, men de hade inget emot att förbättra de. De och läraren hade dock bestämt att resten av klassen också skulle få tycka till och säga sina åsikter. Men både Bella och Maja älskade att ha makt och bestämma, det skapade mycket ilska och avundsjuka bland klassen. 


Jag är så taggad! Snart går vi ju ut skolan!
 Sa Bella glatt innan de klev in till det fräscha, nybyggda gymnasiet som låg mitt på stan. Men de visste inte att den här dagen skulle förändra deras liv för alltid.


G00odmorgon kära klassen! 
Säger Maja högt när hon kliver in genom dörren, dem var 5 minuter försenade som vanligt. Läraren var och kopierade papper, och hela klassen satt helt knäpptyst och kollade snett på de. 

Jävla tönt klass, kan ni inte vara lite roliga eller? Vi tar snart studenten och om några veckor är det bal. 
Ja, eller hur? Och förresten har jag och Bella blivit utvalda till att planera balen och studenten om ni redan inte visste det. Fast ni ska såklart också få planera med oss. Vi börjar imorgon säger Maja och ler kaxigt samtidigt som hon hör massa suckar.

Bella och Maja tyckte att planeringen för aktiviteterna gick bra, men det tyckte inte resten av klassen. De två tjejerna bestämde såklart allt själva, varje förslag som dem fick av resten av klassen tyckte de var dåligt. Många elever från klassen gick och pratade med läraren men det blev ingen skillnad. Många i klassen var irriterade och besvikna på Bella och Maja, speciellt den tysta tjejen i klassen som heter Lina. Bella, Maja och Lina brukade vara bästavänner i högstadiet fram till första året på gymnasiet, det var då allting förändrades. Maja och Bella blev populära och sket i Lina, de tyckte att hon var töntig och man skulle tydligen inte hänga med sådana personer. 

Lina skaffade en äldre pojkvän för att visa att hon också var cool, hon tyckte egentligen inte om honom. Han var ingen bra kille, utan han var killen som rökte, drack och gjorde kriminella saker. Han dömdes för mordförsök för 3 år sedan och han hamnade i fängelse, men nu har dem  släppt honom och han går på samma gymnasium som Bella och Maja i hopp om att kunna förändras.


Klockan var 16:00, idag var det dags för bal. Alla eleverna höll på att göra sig fina, och vissa hade redan börjat samla sig vid bal lokalen. Lina och Bella skulle komma sent om inte Bellas pappa hade skjutsat dit dem. Båda tjejerna hade klänningar som var  gjorda av spets med färgen mörkblått, men designen var olika.

När dom kom fram så satt alla vid det fin dekorerade bordet med en vit lång duk över, guldiga ballonger var uppsatta på taket och man hörde verkligen hur glada och taggade allihopa var. Lokalen var stor och taket var högt. Man kände lukten av nylagad mat och nybakade muffins.  Båda tjejerna märkte att det var någon som stirrade på dem

Bella, kolla höger snabbt. Linas pojkvän stirrar ju sönder på oss!
Va vart är han, och varför gör han det?
Men höger om dig sa jag ju!
De två tjejerna fick en liten klump i magen som inte kändes bra. Hans blick såg inte glad ut, utan den var argsint. Dem satte sig så långt ifrån honom som möjligt och låtsades som att de inte såg honom. Istället försökte Bella och Maja att njuta av den fina musiken och pratade med sina klasskompisar. 

Efter massa tråkiga tal och utdelning av klassens gick alla upp på dansgolvet och dansade loss. Det blev svettigt och varmt, Bella och Maja bestämde sig för att gå ut och ta lite luft och gå på en liten promenad runt området. Klockan var runt 23:00 tiden, det var kolsvart ute och man såg knappast bilar köra. Men det var kanske för att lokalen där balen höll till var avlägset. Det dom inte visste var att någon följde efter dem ut. Vem kunde det vara?


Klockan 23:14 skedde det som inte fick hända. Maja vaknade upp och kände hur hennes huvud dunkade. Hennes arm var bruten, hela kroppen var öm och hennes läpp hade spruckit. Hon kände hur kylan spred sig över hela kroppen. Maja rörde på hennes panna och blodet bara rann. Det var fortfarande tyst ute och kolsvart ute. Hon såg lite suddigt men tillräckligt för att kunna uppfatta att det var Bella som låg bredvid henne, bästisen hon hade delat sina hemligheter med, bästisen som hon träffade varje dag efter skolan, hon som betydde allt, hon som alltid var glad. Maja började gråta, där låg Bella. Hon andades inte, hon var död.

Affe Jkpg 6668
Postad: 26 okt 2019 Redigerad: 26 okt 2019

Det var mycket att läsa!  Jag ger inte förslag på korrigeringar på all text :-)

...lyste i solen och man...

...studenten. Bella...

Bella och Maja hade fått i uppdrag att planera för att höja sina betyg.

...men de hade inget emot att de förbättrades.

De hade tillsammans med läraren dock bestämt.....

Både Bella och Maja älskade att ha makt och bestämma, vilket skapade mycket ilska och avundsjuka i klassen. 

De visste inte att den här dagen skulle deras liv förändras för alltid.

Gooodmorgon...

Säger Maja högt när hon kliver in genom dörren och de var fem minuter försenade som vanligt. Läraren var och kopierade papper och hela klassen satt helt knäpptyst och kollade snett på Bella och Maja. 

...töntklass...

...om ni inte redan visste  det.

...hon hör en massa suckar.

De två tjejerna bestämde såklart allt själva. Alla förslag från resten av klassen tyckte de var dåliga.

...vara bästa vänner i...

...på gymnasiet. Det var

...sket i Lina. De tyckte...

...cool. Hon tyckte...

...för tre år sedan... 

...fängelse. Nu har man släppt honom... 

...redan börjat samlas vid ballokalen.

Lina och Bella hade varit sena om dom inte blivit skjutsade av Bellas pappa.

Båda tjejerna hade klänningar med mörkblå spets, men designen var olika.

När dom kom fram så satt alla vid det findekorerade bordet som var överdragen med en vit lång duk. Guldfärgade ballonger var uppsatta i taket och man hörde verkligen hur glada och taggade allihopa var.

- Bella kolla höger snabbt, säger Bella!. Linas pojkvän stirrar ju sönder oss!
- Va, var är han och varför gör han det?
- Men höger om dig sa jag ju!


...

Aissadiallo 102
Postad: 26 okt 2019

Åhh tack så mycket, uppskattar verkligen hjälpen!

Svara Avbryt
Close