3 svar
88 visningar
Umbrella 299 – Fd. Medlem
Postad: 15 jan 2022 17:00

Betesmarker och köttproduktion

Hej! Jag har en fråga angående betesmarker och köttproduktionen. Vi alla vet att köttproduktionen bidrar till den globala uppvärmningen p.g.a. växthusgaserna som t.ex. kossorna släpper ut. Av denna anledning blir vi rekommenderade att minska på köttproduktionen genom att konsumera mindre kött, men samtidigt så är djur som betar i hagmarker, som får och nöt, viktiga för den biologiska mångfalden.

Min fråga är då, hur ska vi kunna bevara den biologiska mångfalden i t.ex. hagar och åkrar samtidigt som vi minskar på köttproduktionen? Om vi minskar på köttproduktionen så kommer ju även den biologiska mångfalden att minska.

Tack på förhand!

Silverrygg 243 – Livehjälpare
Postad: 15 jan 2022 17:18

Titta lite på dessa sidor (t.ex);

https://www.wwf.se/mat-och-jordbruk/kottguiden/kott-och-miljo/

https://www.cbd.int/agriculture/2011-121/SwedishboardAgriculture2-sep11-sw.pdf

https://gunnarlinden.wordpress.com/2015/12/28/vilket-kott-ar-bra-for-den-biologiska-mangfalden/

https://www.krav.se/aktuellt/sa-kan-den-biologiska-mangfalden-raddas/

Umbrella 299 – Fd. Medlem
Postad: 15 jan 2022 17:22
Silverrygg skrev:

Titta lite på dessa sidor (t.ex);

https://www.wwf.se/mat-och-jordbruk/kottguiden/kott-och-miljo/

https://www.cbd.int/agriculture/2011-121/SwedishboardAgriculture2-sep11-sw.pdf

https://gunnarlinden.wordpress.com/2015/12/28/vilket-kott-ar-bra-for-den-biologiska-mangfalden/

https://www.krav.se/aktuellt/sa-kan-den-biologiska-mangfalden-raddas/

I källan högst upp så står motsatsen av det jag har skrivit, det står:

"Globalt utgör köttproduktionen ett av de främsta hoten mot biologisk mångfald genom bl.a. att foderodling och betesmark expanderar och konkurrerar ut den naturliga vegetationen." 

Jag förstår inte, jag har läst på flera ställen att köttproduktionen bidrar till den biologiska mångfalden, men här så står det ju helt tvärtemot. Vad stämmer och vad stämmer inte?

Silverrygg 243 – Livehjälpare
Postad: 15 jan 2022 17:44

Köttproduktion i industriell skala kan nog inte räknas bidra till den biologiska mångfalden utan tvärtom. Var har du läst att köttproduktion bidrar till biologiska mångfalden och vilken typ av produktion menas?

Svara Avbryt
Close