1 svar
75 visningar
rs77 132
Postad: 7 feb 2020

Betyg - hur räknas de?

Hej. Har en fråga.

Jag vill helst komma in i tandläkarprogrammet, men problemet är att jag inte har tillräckliga betyg som räcker till programmet. Hur går de till i komvux när man kompletterar? Om jag kompletterar ex med 4 kurser till och får bra betyg på de, är det de högsta betygen som räknas i mina betyg och de mindre bra räknas bort? Och hur många ämnen kan man lägga till som max? Har nu 22 ämnen från gymnasiet, men gick frisör linjen så tror de plockar bort alla frisör ämnen och kanske räknar de andra extra kurserna jag vill plugga i komvux? Nån som vet? 

tacksam för svar.

Qetsiyah 3382
Postad: 8 feb 2020 Redigerad: 8 feb 2020

Oj, det får du fråga SYV på din fråga, jag tror inte att någon på pluggakuten sitter på svaret där.

Du behöver inte bara bra betyg för att komma in. Du behöver både grundläggande och särskild behörighet. Du behöver läsa matematik 1, 2, 3 och 4. Biologi 1, 2. Kemi 1, 2. Fysik 1, 2. Och godkänt i alla dessa kurser för att få särskild behörighet. Utöver att bli behörig behöver du bra betyg för att komma in, alternativt HP, eller alternativt urval

Du behöver gå narurvetenskapligt basår, inte enbart komplettera upp betyg.

Jag vet inte riktigt vad som händer då du gick frisörprogrammet; det är inte ett högskoleförberedande program. Jag vet inte vilka betyg du söker in med efter nat-basår.

Svara Avbryt
Close