1 svar
67 visningar
Pompan är nöjd med hjälpen!
Pompan 61
Postad: 8 jul 2019

Bevis additionsformeln

Har i uppgift att visa att

cosu+v=cosucosv-sinusinv

med hjälp av

cosu-v=cosucosv+sinusinv,cos-v=cosv,sin-v=-sinv

Mitt försök:

cosu+v=cosu--v

Implementera de tre kända hjälpformlerna:

cosu--v =cosucos-v+sinusin-v=cosucosv-sinusinv

Vsv.

Är denna formulering rimlig? Är rätt ny när det gäller bevisteknik och det känns ju rimligt att öva på det då senare universitetskurser verkligen gillar satser och bevis.

Pompan skrev:

Har i uppgift att visa att

cosu+v=cosucosv-sinusinv

med hjälp av

cosu-v=cosucosv+sinusinv,cos-v=cosv,sin-v=-sinv

Mitt försök:

cosu+v=cosu--v

Implementera de tre kända hjälpformlerna:

cosu--v =cosucos-v+sinusin-v=cosucosv-sinusinv

Vsv.

Är denna formulering rimlig? Är rätt ny när det gäller bevisteknik och det känns ju rimligt att öva på det då senare universitetskurser verkligen gillar satser och bevis.

Det ser bra ut 👍

Svara Avbryt
Close