0 svar
63 visningar
FirePower 10
Postad: 4 maj 20:46

Bild analys - 9:an - Sträng lärare

Förstår om detta låter lite annorlunda men om någon har tid skulle jag gärna be om hjälp med min bild analys. Min bild lärare är väldigt sträng om vill att allt ska vara perfekt. Man ska ha med Denotativa, Konnotativa och syfte om bilden. Det är väldigt svårt att få ner ord och vill väldigt gärna få bra betyg eftersom att jag slutar 9:an nu. Gång på gång har jag försökt att göra mitt bästa men det är nått jag faller på tror jag. Jag vet inte om det är hur jag formulerar mig eller hur han bedömmer mig. 

För ett tag sedan skrev jag en analys om ett annat verk jag gjord vilket handla om "reklam och propaganda" jag kommer att lägga in min textanalys jag gjorde till den. De var alltså min gamla bild analys. 

Visa spoiler

Bilden föreställer en konfliktsituation med två krafter: en militär som står redo att skjuta och en person som sitter ner och försvarslöst blundar och håller för öronen. Samtidigt, till höger på bilden, finns en politiker som talar till en mängd människor och tycks vara ute efter makt och krig bilden är alltså grå propaganda Grå propaganda kallas det när källan är okänd och i detta fall så vet vi inte vem eller vilka detta är men vi kan dra slutsatsen att det är en person som har mycket makt och bestämmer över militären. Bilden är dominerad av mörka färger och har en kall, regnig och lerig stämning åtminstone på den vänstra sidan. 


Bilden är av berättande karaktär och har ett tydligt budskap om krig och konflikter. Egenskaper som domineras är konflikt, makt, våld och hot. Bilden är uppbyggd som placerar militären och den försvarslösa personer på vänster sida och politikern på höger sida. Ljuset är dämpat och färgerna är mörka och dystra vilket bidrar till att förstärka den hotfulla stämningen i bilden.


Bilden avser att väcka känslor av oro, rädsla och hot hos målgruppen genom att visa på de fruktansvärda konsekvenserna av krig. Texten på bilden, “vi vill ha makt” förstärker tolkningen och förklara dess budskap.


Bilden döljer attityder som menar på att vi måste ha fred och motstå från krig. 


Målgruppen för bilden är personer som är intresserade av fred, vilket kan omfatta allmänheten. Som du ser på bilden är den utsatte personen inte målad och är helt enkelt bara en person utan identitet. Detta gjorde jag för att denna personen kan helt enkelt vara vem som helst. Så det ligger en tanke bakom det. 


Processen, har jag använt mig av akryl färg för att göra bilden och inspiration från internet. Jag var också medveten att jag behövde använda min egen fantasi och blanda med verklighet för att få den mer personlig. Sedan har jag försökt att få med två sidor av verkligheten det vill säga att jag behövt att skärma av bilden men jag har varit noga att inte dela den i mitten. 


Bilden har ett tydligt syfte att förmedla ett budskap om fred och motstånd mot krig och dess konsekvenser. VIlket vi också har sett hända tidigare i historien. Med det sagt. Tack för att du lyssnat.

 

 

 

Svara Avbryt
Close