3 svar
30 visningar
Margrave 16
Postad: 17 apr 19:30

Bildretorik

Jag vet att bildretorik handlar om bildens övertalningsförmåga dvs hur den är uppbyggd för att förstärka budskapet.

jag kan svara själv på vissa av dessa frågor. Men vissa tex 5.6.7 har jag ingen aning om. Jag förstår inte äns fråga 6 för att kunna svara på den.

Fråga sex frågar vilka grupper som bilderna riktar sig till. Bild ett har en kock på bilden, så den kanske riktar sig mot andra kockar och restauranggäster (eller andra som köper kockens mat). Vem riktar sig bild två till?

Margrave 16
Postad: 18 apr 05:08

Bild två kanske riktar mot mördare🤷‍♀️ Ba sådana mysteriska människor eller något. Men vad är meningen med bilderna då. Vad är det de vill säga, den första bilden kan jag förstå vad den står för men den andra, hur kan man tolka den.

mag1 2346
Postad: 19 apr 13:54

5. Bild två riktar sig träffsäkert mot mottagaren, den anspelar på föreställningen och användandet i populärkulturen av en individ som uppfattas hotfull eller som anspelar på något otryggt. Han ser i och för sig ganska snäll ut, men bildens komposition och tidigare användande av denna typ av motiv i populärkulturen gör att associationerna går åt att han har nog har något elakt i sinnet. Den kan effektfullt användas för att dra uppmärksamhet till t.ex. en debattartikel mot våldsverkare, för fler poliser, hårdare tag, försäljning av larm/pepparsprej etcetera.

6. Vem tror du den som använde bilden vill få kontakt med? Vem kan vara mottagaren?

Svara Avbryt
Close