3 svar
71 visningar
Athena.5 är nöjd med hjälpen
Athena.5 152 – Fd. Medlem
Postad: 13 apr 2021 22:09

biokemi

Hej, om man bakar bröd men brödet blir inte som förväntad - utan mer platt, hårt och torrt. 

Ingredienser:

50 gram jäst

5 dl vatten

2 tesked strösockar

12 dl vetemjöl

 

Varför blir det inte som förväntat? Vet att jäsningsprocess och biokemiska reaktioner har betydelse. Men är det något mer? Och vad ska man tänka på när man analyserar för jäsningsprocess och biokemiska reaktioner?

mag1 8936
Postad: 13 apr 2021 22:19

Har alla börjat baka bröd på PA denna vecka? Dåligt jäsande bröd finns som problem i minst tre trådar just nu, men snarlik biokemisk frågeställning.

Det råkar inte vara samma temperatur som i dessa trådar?

https://www.pluggakuten.se/trad/brod-7/

https://www.pluggakuten.se/trad/varfor-blir-inte-brodet-flufiggt-och-istallet-platt/

Athena.5 152 – Fd. Medlem
Postad: 13 apr 2021 22:35
mag1 skrev:

Har alla börjat baka bröd på PA denna vecka? Dåligt jäsande bröd finns som problem i minst tre trådar just nu, men snarlik biokemisk frågeställning.

Det råkar inte vara samma temperatur som i dessa trådar?

https://www.pluggakuten.se/trad/brod-7/

https://www.pluggakuten.se/trad/varfor-blir-inte-brodet-flufiggt-och-istallet-platt/

Haha säkert elever som går i min skola. Har du några idéer på vad jag kan ta med 

mag1 8936
Postad: 14 apr 2021 08:32

Det finns en del beskrivet om tänkbara orsaker i de tidigare trådarna.

Undersökte du kring frågan jag ställde?

Svara Avbryt
Close