1 svar
116 visningar
Nansi 12
Postad: 3 maj 2022 06:01

Bipolär sjukdom

Hur ska man kunna besvara dessa frågor av fallet, när man söker då kommer det inte upp nåt

 

Fallbeskrivning


En man som ett flertal gånger varit intagen på psykiatrisk avdelning dels pga våldsamheter men även suicidförsök,  inkommer till den psykiatriska akutmottagningen med polis. Han har omhändertagits i en affär efter att ha köpt ett tjugotal skjortor. När man i butiken förvånade sig över detta och över mannens outtröttliga svada och rimord som han presenterade i rasande takt, rådde man honom att ta det lugnt och gå hem. Han blev då oerhört ilsken och slog  sönder en glasdisk och sa att han var världens intelligentaste människa och hade superstarka sinnen. Polisen hade fått tillkalla förstärkning. När patienten kom in på akutmottagningen sjöng han operaarior i väntrummet med skallande stämma.

                                                                                     


Diskutera:


1. Hur skulle du bemöta denna man när han kommer till akutmottagningen? ( tänk utifrån hans omväxlande humör)

     2.   Hur skulle omvårdnaden och bemötandet se ut på vårdavdelningen för denna patient?  ( vad bör man tänka på i inredningen, vad kan han behöva hjälp med mm)

mag1 9129
Postad: 3 maj 2022 12:59

Det kanske blir enklast om du helt enkelt börjar med att skriva ner ett svar på frågan, utifrån vad du direkt kommer på.

Titeln på din tråd sätter frågorna i ett sammanhang, men det finns inget exakt svar på frågan, men du bör kunna formulera ett generellt svar. Och svaret kan du utveckla under diskussionen med kursare, och om detta inte sker behöver du själv tänka på alternativ till dina förslag - både ur perspektivet av vårdgivare på akuten, och hur patienten upplever/reagerar på ditt föreslagna bemötande.

Svara Avbryt
Close