2 svar
104 visningar
Alicetörnell11 är nöjd med hjälpen!
Alicetörnell11 48
Postad: 1 mar 2019

Bli bättre på svenska

Hej jag här nationella prov i svenska nästa vecka och jag går i årskurs 9, jag undrar om ni kan hjälpa mig att hitta gamla nationella prov att träna på, jag tittade på Skolverket men hittar endast ett exemplar och undrar om det finns fler för jag hittar inte och hur förbereder man sig för nationella prov i svenska (läsförståelse och uppsatsdelen) förresten när man skriver nationella prov i  svenska på skrivdelen så ska vi skriva på datan och jag undrar kommer man ha tillgång till word och synonymer samt språkrättning som finns på word? 

Välkommen till Pluggakuten! Om du letat på Skolverkets hemsida är det nog det enda släppta prov som finns. Eftersom många uppgifter återvinns brukar det inte finnas särskilt många gamla prov släppta. Att träna till de nationella proven är svårt, eftersom de testar de kunskaper som du införskaffat dig under kursens gång, och därför blir träningen inför ett nationellt prov i svenska samma som träningen för att bli bättre på svenska i allmänhet: läs mycket av olika typer av text, skriv mycket och träna på att uttrycka dig effektivt, träna på att argumentera, bygg upp ett starkt ordförråd och använd det.

Om ni skriver på datorn kommer ni troligtvis att skriva i något ordbehandlingsprogram, och därigenom har ni troligtvis rättstavning. 

I ditt fall har du mycket att vinna på att repetera skrivregler; versal i början av mening, att sätta ut punkter och kommatecken, och att planera det du skriver. Glöm inte att alltid korrekturläsa det du skrivit innan du lämnar in det! :)

Alicetörnell11 48
Postad: 2 mar 2019

Tack så hemskt mycket för svaret! (:

Svara Avbryt
Close