12 svar
280 visningar
simieon 10
Postad: 24 mar 19:24

blodet är tjockare än vatten

Hej 

Jag skulle välja skriva en novell text om det här rubrik blodet är tjockare än vatten men jag vet inte hur jag ska börja och vad ska jag skriva kan du hjälpa mig med det och visa hur man göra? Tack

Laguna 14271
Postad: 24 mar 19:34

"Blod är tjockare än vatten". Vet du vad talesättet betyder? 

Dracaena Online 1329
Postad: 24 mar 19:37

Hej och välkommen till Pluggakuten!

Testa att googla och se vad som kommer upp! :)

simieon 10
Postad: 24 mar 19:37

Nej vet du?

simieon 10
Postad: 24 mar 19:40

Jag googla nyss och det kommer såhär Vissa menar att ursprungsbetydelsen var den motsatta: blodsförbund (mellan vän till vän) är starkare än fostervattnet som man delar med varandra (syskon). Denna tolkning verkar sakna historiska källor

simieon 10
Postad: 24 mar 19:43

Hur skulle det beskrivs som en novell

Laguna 14271
Postad: 24 mar 19:44

Så vet du nu vad det brukar betyda? 

simieon 10
Postad: 24 mar 19:46

Ja jag vet nu vad det betyder

simieon 10
Postad: 24 mar 19:51

Jag skrev såhär en novell text Blod är tjockare än vatten. Kan du rätta den och ge mig feedback tack

När jag var tio år var jag som champinjon som en vägra känslomässiga stämningar, och dessa gjorde en enorm inverkan på mig. Det kunde vara allt från en konflikt mellan människor, en hemsk sanning om verkligheten. När jag var glad, var jag helt lyrisk och pratade ofta i en harang av vilt hoppande ämnen och innehåll. När jag var orolig och nervös var jag lättgråten och rädd. Och när jag var arg så kändes det som hela kroppen skulle spricka.

Dessa egenskaper var inget jag kände igen hos någon i min riktigfamilj. Den bestod av människor som var praktiskt händiga, rationella och väldigt presterande i många dimensioner av livet. De hade ett väldigt pragmatiskt och intellektualiserat förhållningssätt till livet, och att visa känslor och sårbarhet var inget man uppmuntrade.  

Många av mina känslor och frågor som jag delade med min familj möttes ofta med missförstånd, de fick mig att känna mig som bortskämd. Ibland avfärdade de mina tankar med vrede Jag lärde mig därför att det skulle straffa sig att visa sig sårbar och att det inte var någon bra egenskap att utveckla. Samtidigt kunde jag inte dämpa allt jag kände. Jag hade så många känslor och tankar som jag ville diskutera och dela med någon. Men min släkt var inte mottaglig. De tyckte det var fånigt och ointressant. Mina upplevelser och min livsvärld blev ofta ifrågasatt, och jag började ifrågasätta den själv. Jag började också känna mig som en främling i min familj. Vi var så fundamentalt olika, hade olika värderingar och olika perspektiv. De kunde inte förstå mina intressen och tankar.

Men efter ett tag fann jag vänner som jag hade mycket gemensamt med. Vi hade kväll fest, älskade fantasyböcker vi lyssnade på Kent, ifrågasatte normer och var på många sätt normbrytande. Det tog ett tag för mig att våga öppna upp den där sårbara och känsliga sidan, som så många gånger hade blivit avfärdad och missförstådd. Men när vi började, lite i taget, vara mer ärliga och sårbara med varandra, så utvecklades vår kompisrelation till något djupare. Vi kunde se och förstå varandras innersta känsloliv och tankar. Våra samtal var så dynamiska, flytande och stimulerande. Det var en fantastisk känsla. Alla dessa strukturer och saker som jag trodde att jag var ensam om att uppleva, delade jag med mina bästa vänner. Jag fick min världsbild och mina egenskaper validerade. De var inte konstiga eller dåliga, det var bara det att ingen i min omgivning förstod. Mina vänner berättade om liknande upplevelser. En ensamhet som växts fram från att inte kunna spegla sig i någon, eller helt sakna förebilder.

För mig är inte blod tjockare än vatten’’, men däremot’ ’förbund av blod tjockare än förbund av fostervatten’’. Det behöver inte vara så för alla, men jag tror det kan göra nytta att visa att för många är inte deras biologiska familj den fantastiska kärnfamiljen man alltid drömt om. Men att vi har möjlighet till att skapa andra fantastiska familjer.  

Dracaena Online 1329
Postad: 24 mar 19:53

Skrev du allt detta på drygt 10 minuter eller kopierade du? 

simieon 10
Postad: 24 mar 19:54

jag skrev det förlängsen vill bara få feedback

simieon 10
Postad: 24 mar 19:57

Ska du hjälpa eller inte?

simieon skrev:

Ska du hjälpa eller inte?

simieon, det står i Pluggakutens regler att du skall vänta åtminstone 24 timmar innan du bumpar din tråd /moderator

Svara Avbryt
Close