3 svar
36 visningar
virr är nöjd med hjälpen!
virr 251
Postad: 30 maj 2019

Bok från 2011, nytryck 2017, funkar den?

Hej,

Jag har betyg i matte A och B för gymnasiet (samhäll) sen tidigare, men behöver repetera av diverse anledningar. Det jag kan få tag på för matte 1c från bibliotek just nu är den här:

"Matematik 5000 / Lena Alfredsson .... Kurs 1c. Blå : lärobok
 Utgivningsår: 2011 (tr. 2017)"

Har reserverat andra titlar också, men det kommer dröja innan någon kommer in. Fungerar den här att jobba med? Ska eg. läsa matte 3c med start om en vecka, men kommer behöva repetera och ta till mig nytt simultant. Har även tillgång till Origo 2c och Exponent 3c (-den sistnämnda är obligatorisk för kursen jag officiellt ska läsa).

Alternativt om någon har en bra idé om hur jag annars på ett effektivt sätt kan arbeta mig igenom det här materialet. Det finns ju flera föreläsare på youtube - Daniel Barkers videor t.ex är ju himla trevliga. Jag tänker mig en kombination av kursbok, youtubeföreläsningar, be om hjälp här när jag fastnar, kanske inte googla så mycket själv som jag försökt tidigare för det ledde till ineffektivitet och frustration. För när boken inte specificerar att det finns en formel på vilken någonting bygger och som bygger på logik är det svårt att googla sig fram till formeln, osv...

parveln 296
Postad: 30 maj 2019

Så länge den är anpassad efter den nya läroplanen 2011 borde den fungera mycket bra. Eftersom den är tryckt 2017 är den troligtvis det, annars skulle de knappast tryckt nya böcker.

Börja med att göra ett gammalt nationellt prov för kurs A för att se vad det är du behöver repetera. Repetera det som behövs.

Gå in på Pluggakuten.se och gå igenom avsnittet om komplexa tal - det ingick inte i MaB men ingår i Ma2.

Gör ett gammalt NP för Ma2 för att se vad du behöver repetera. Repetera det som behövs.

virr 251
Postad: 30 maj 2019

Bra idé! Tack!

Svara Avbryt
Close