2 svar
117 visningar
kenislove 77
Postad: 28 maj 2018

bokföring

Vilka typer av konton finns det inom bokföring? Är det inte 4 st tillgångar, eget kapital och skulder, utgifter och inkomster? 

Xectic 134
Postad: 8 jul 2018

När jag drev ett UF-företag förra året så fanns det obegripligt många konton som var avsedda för olika utgifter och inkomster. Att besvara din fråga blir mycket svårt eftersom det varierar mellan olika bokföringsprogram. När jag avvecklade vårt företag i slutet av läsåret var vi tvungna att använda en hel lista som bestod av konton för att avsluta bokföringen. 

Det du säger stämmer, de konton som används mest är (1910) kassa/kontanter, (3010) checkräkningskonto, riskkapital och försäljning av varor/tjänster. Men sedan finns det en rad andra konton och nummer för sponsring, skatter, specifika typer av utgifter etc. Ta det med respektive lärare så du inte bokför något felaktigt. Kom ihåg att du inte kan ändra ett fel i bokföringsprogrammet om det inte är ditt senaste inlägg. Därför är det av största vikt över att allt sker rätt i början.

Observera nu att numren jag angivit ovanför kanske inte stämmer för ditt bokföringsprogram. 

Ornstein 1
Postad: 7 nov 2018

Jag tror du är inne på hyfsat rätt spår.

Det absolut vanligaste är väl att man utgår ifrån BAS-kontoplanen. Googla på det så tror jag att du hittar mycket matnyttigt.  

Svara Avbryt
Close