1 svar
50 visningar
Margrave 16
Postad: 11 mar 14:33

Borde alla vara vegetarianer?

Jag har en uppgift att skriva om vegetarianer och hur nyttigt eller dåligt det är.

Jag har bara en allmän fråga. Tycker ni alla borde bli vegetarianer, eller är kött för bra för kroppen och hälsan att sluta äta det?

COOLMOA 55
Postad: 12 mar 00:29

Det finns för- och nackdelar med detta. Det finns även farliga ämnen i kött. ämnen som djuren måsta få i sig för att inte få några sjukdomar samt att växa snabbt. dessa ämnen ska inte människor få i sig.

Det handlar även om näringskedjan. Vi människor är toppkonsument, och äter djur, och dessa djur äter eventuellt växter. Djuren som äter växter får i sig en viss näring, men den största delen av energin går till att djuren ska kunna andas, röra sig, äta osv. Det betyder att vi som äter det djuren, får ju inte i sig den energin som växtätaren fick i sig från början, som gör så att vi behöver äta fler av dessa djur för att bli mätta. därför är det bra att folk blir vegetarianer. men samtidigt behöver en del människor också äta kött, annars tappar vi den energin. Därför är det bäst att variera maten eller i dagens samhälle, att fler blir vegetarianer, för det är inte heller bra att alla endast äter växter, det skapar obalans i näringskedjan. men tänk all den plats det tar att "odla" alla dessa djur också, dem behöver ändå lite utrymme. 

Men som du säger, innehåller kött näringsrika ämnen såsom proteiner, som du vill få i dig och det blir mycket svårare att få i sig detta om man ska vara vegetarian. Då måste man äta mer samt mer varierat. 

Svara Avbryt
Close