3 svar
2173 visningar
lakeyours är nöjd med hjälpen
lakeyours 7
Postad: 23 okt 2020 10:57

bryter och inte bryter mot publicistiska regler

frågan är :

Utgå från de publicistiska reglerna som du finner i läroboken på sid 75. Leta reda på två tidningsartiklar på nätet. Du kan välja kvälls- eller morgontidningar (exempelvis Aftonbladet eller Dagens Nyheter). Analysera en artikel du inte tycker bryter mot publicistiska regler och en som du tycker gör det. Varför bryter ibland pressen mot sina egna grundläggande regler kring etik och moral.


Jag har letat som en tok och tycker inte att jag hittar något som bryter mot de publicistiska reglerna. Känner att det är betydligt mycket enklar att hitta artiklar som inte bryter mot dom men har otroligt svårt att hitta någon som bryter mot reglerna.

Någon som har gjort denna uppgift inom samhällskunskapen 1a2 som kan hjälpa eller någon som har tips på någon artikel som skulle kunna bryta mot dessa regler? söker framför allt artiklar som är relativt nya. 

Ingemar 562
Postad: 25 okt 2020 11:41

När jag har lektion kring pressens etik i högstadiet brukar eleverna få analysera denna artikel: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/On67r3/dog-pa-sparet full med spekulationer och antaganden. 

Hermodsdistansstudent 4
Postad: 25 okt 2020 13:56

jag har samma

Hermodsdistansstudent 4
Postad: 25 okt 2020 14:35

har samma kurs och samma uppgift kan någon skriva de publicistiska reglerna som du finner i läroboken på sid 75. 

Tack så mycket :)

Svara Avbryt
Close