2 svar
190 visningar
hejssvejs 1
Postad: 13 dec 2021 19:32 Redigerad: 13 dec 2021 19:35

Buddhismen och samhället

Hej!

Jag har en uppgift där jag ska beskriva buddhismens påverkan på samhället och samhällets påverkan på buddhismens, men har fastnat. Jag ska kunna resonera och se det ur olika perspektiv. 

Det enda jag har kommit att tänka på hittills är munkar och nunnor. Men jag vet inte riktigt hur jag ska kunna resonera kring detta. Jag vet även att det finns buddhistiska partier i vissa länder, är detta något jag skulle kunna skriva om? Eller har någon något bättre förslag?

Någon som skulle kunna hjälpa mig?

Naturare222 76
Postad: 13 dec 2021 22:39

Du kan ju tänka på hur de faktiskt påverkar. Vilka handlingar är det som de gör som är "annorlunda". Du kan även kolla på de partierna runt om i världen. Ser du någon koppling? Eller har du något du kan hämta från den informationen. Nu vet jag inte riktigt så mycket om buddismen och dess partier runt om i världen, men tänkte på att du nu nämnde det så kanske du kan kolla på det. 

Annars kanske du kan kolla hur buddismen har påverkat innan, förr i tiden. Kanske gamla traditioner eller religösa eder.

Jqsmine 14
Postad: 27 dec 2021 13:39

Om du ska resonare och se ur olika perspektiv brukar det vanligaste vara att göra individuellt, i grupp och i samhällsperspektiv. 

Individuellt kan du skriva om hur det hade påverkat t.ex. dig som person, hur ditt liv skulle ha sett ut osv. 

När det gäller samhällesperspektiv vore det bra att skriva hur Sverige eller ett annat land skulle sett ut om det var buddhistiskt. Skulle det varit mer fredligt eller tvärtom? Hur skulle djuren påverkas, maten, kulturen? osv.

Svara Avbryt
Close