3 svar
189 visningar
JosefL150 är nöjd med hjälpen
JosefL150 208
Postad: 11 jun 2017

C# och vilket mer?

Hej,

 

Villa programmeringsspråk skulle ni säga är bäst? Vilka programmeringsspråk skulle ni blanda ihop för att skapa en väl fungerande applikation?

 

Jag lär mig just nu C#. Vilket program skulle ni rekommendera att jag skulle lära mig för att koda tillsammans med? Phyton? Varför isf

PeterÅ 1053 – Avstängd
Postad: 12 jun 2017

Först och främst finns det inte något (av någonting) som är bäst. Om så vore fallet skulle vi inte ha den mångfald av djur, växter, talade språk eller programmeringsspråk och mycket mer som vi faktiskt har. Naturen eliminerar det som inte är funktionsdugligt och vi människor gör liknande med produkter vi inte har användning för.

För att då svara på din fråga vad som är bäst: Det är vad som du tycker är bäst, vad du trivs med, vad du kan bäst programmera i.
Jag har mina personliga preferenser vad gäller programmeringsspråk men alla språk klarar inte all hårdvara så man bör kunna flera programmeringsspråk likväl som talade språk.  
Därför är ett bra tips att vara flexibel. Exempel: Du kan inte med rimliga arbetsinsatser programmera en iPhone med Cobol även om du gillar det programmeringsspråket (lite tillspetsat för exemplets skull).
Lär dig först grundläggande programmeringsteknik. Det är viktigt.
Träna sedan på alla språk du känner dig väl med. Det är väldigt personligt men C# är ett bra val. Det språket klarar mycket av dagens krav. Ska du göra appar för telefoner är Java ett annat bra val.

Porchy 47
Postad: 12 jun 2017

Stämmer in på PeterÅ angående vad som är "bäst", vill dock tillägga att det finns bättre och sämre språk.

Väletablerade språk har väldigt mycket mer Open Source lösningar, Guider och diverse biblotek att använda.
I mina ögon är de som är absolut bäst att lära sig: C++/C, Java, C#, Python, Javascript om man vill arbeta med tyngre projekt.

Sen om man ska göra appar och liknande fungerar det med diverse ramverk och andra språk.
JosefL150 208
Postad: 12 jun 2017

Jag håller med er båda. Jag tycker mest om C# och Phyton. Tack alla för tipsen och PeterÅ skrev bra info.

Svara Avbryt
Close